BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Vangheluwe wint bekendste kermiskoers van het land

Gullegem Koerse
Foto Samson
Vandaag werd voor de 79ste keer Gullegem Koerse EEG-Classic gereden.  Een wedstrijd van 179 kilometer over 20 ronden.  Even na het startschot deed zich echter een grote valpartij plaats waardoor de wedstrijd al meteen diende geneutraliseerd te worden.  Onder meer Davy Stessens die pas nieuw is in het wielrennen was een van de betrokken renners bij de valpartij net als Jelle Wallaeys die na de valpartij diende vast te stellen dat zijn fiets volledig verloren was.   Uiteindelijk kwam er  een tweede startschot aan te pas om de overgebleven renners als nog hun wedstrijd die met een ronde werd ingekort te laten rijden.  In totaal kwamen 150 renners aan de start.   Winnaar van de 79 ste editie van Gullegem Koerse EEG-Classic werd Warre Vangheluwe, gevolgd op een tweede plaats door Tim Merlier, Timothy Dupont mocht de top drie afsluiten.  Ook ditmaal kon Gullegem Koerse terug op een grote toestroom aan wielerfans rekenen, alvast het bewijs dat één van de mooiste kermiskoersen uit het circuit, alles behalve dood is.  
Gullegem Koerse
Foto Samson
Gullegem Koerse
Foto Samson

Op de foto de verloofde en moeder van winnaar Warre Vangheluwe

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport