BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Woning onbewoonbaar en bewoonster gewond na brand te Diksmuide

Hofstraat
Foto FVL
Maandag even voor 08.30 uur is brand uitgebroken in een woning gelegen in de Hofstraat te Diksmuide. Het was een toevallige passant die het vuur als eerste opmerkte en vervolgens de hulpdiensten alarmeerde nadat de hevige rookpluim die gepaard ging met de brand zijn aandacht had getrokken.   Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan die hevig woedde aan de achterzijde van de woning.  De aanwezige bewoonster van het pand raakte door de vlammen gewond en liep daardoor brandwonden op.  Ze werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.  De brandweer had het vuur snel onder controle en kon zo voorkomen dat de naastgelegen woningen schade opliepen.  In de woning zelf waar de brand had gewoed is de schade echter wel aanzienlijk.

Onderzoek naar brandstichting

Een branddeskundige werd door het parket aangesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen. Mogelijks heeft de 60-jarige bewoonster het vuur zelf aangestoken en enkele ramen ingeslagen.  De vrouw is voorlopig gearresteerd.  Verder onderzoek zal de uiteindelijke oorzaak moeten achterhalen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te

Brandweer ruimt mazoutspoor in Pervijze

Brandweer ruimt oliespoor in Pervijze

DIKSMUIDE/PERVIJZE – Vanochtend werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor het opruimen van een olie- of mazoutspoor in het centrum van Pervijze, langs de N35. Het spoor