BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

Absynth Minded sluit twaalfde editie van P’ LatseDoen af

P'Latse Doen
Foto NSK
Op zaterdag 8 juli wordt de groene oase gelegen aan de Kuurnse Vlaskouter opnieuw een dag omgetoverd tot een gezellig festivalterrein gezien die dag de hoogdag van de muziek plaatsvind in Kuurne.   De aftrap wordt op 8 juli gegeven door de Nederlandstalige rockband Raaf De Witte, een zo goed als gloednieuwe band, maar met heel ervaren muzikanten die hun strepen reeds verdienden in tal van andere muzikale projecten. “Dat we precies de groep Raaf De Witte P’Latse doen laten openen is eigenlijk niet zo toevallig”, vertelt Sven Maes, Voorzitter van P’Latse doen, “De frontzanger van de groep is namelijk oud-Kuurnenaar Michael Dewitte.  De groep gaf halfweg mei hun eerste optreden in een goed gevulde OC De Vonke in Heule.   Dat we met de organisatie van p’LatseDoen al altijd fan zijn geweest van bands die furore maken in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, hebben we al meermaals aangetoond in het verleden. Ook dit jaar hebben we opnieuw een winnaar van deze talentenwedstrijd te gast op ons festival, met name ILA, met frontvrouw Ilayda Cicek die gitaarmuziek brengt met rauwe emoties. Daarnaast kan ik daar ook nog aan toevoegen dat Ilayda een typerend stemgeluid heeft die ongetwijfeld niemand onberoerd zal laten.  Onze headliner dit jaar is Absynthe Minded, de band rond Bert Ostyn.  Dit jaar mag de groep trouwens zijn 20 ste verjaardag vieren en de aanwezigheid van Absynthe Minded op ons podium maakt eveneens deel uit van hun verjaardagstournee.  Maar dit jaar keren we ook wat terug naar onze roods, gezien we met CLUB 900 terug lokaal talent geven om zichzelf te tonen, een initiatief die we nemen naar aanleiding van de  900ste verjaardag van Kuurne.   In de kleine tent naast het hoofdpodium staan onder meer BARD uit Kuurne, Jamina uit Kortrijk, BRUSZKO & QWISTO uit Harelbeke en Meermens uit De Haan geprogrammeerd.  De CLUB 900 wordt afgesloten door ‘4 bladzijden tegen morgen soundsystem ft. die van Engels’.  Deze twee heren zullen vooral voor (oud-)leerligen van Spes Nostra geen onbekenden zijn!”   p’LatseDoen gaat ook dit jaar uiteraard weer door op de evenementenweide aan de Vlaskouter. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop tot 18 juni, daarna betaal je 12.5 euro.  Tickets kunnen besteld worden via  www.platsedoen.be.  Ook alle andere info is terug te vinden op deze website.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Video Reportage
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online