BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

AZ Zeno Knokke-Heist goed op weg om duurzaamste ziekenhuis van België te worden

duurzaam people profit planet plan.jpg AZ Zeno in Knokke stelt haar investeringsplannen voor om de ambitie waar te maken, om op korte termijn het duurzaamste ziekenhuis van België te worden.  3 van de 4 projecten op korte termijn zijn bekendgemaakt naar aanleiding van de voorstelling van de samenwerking met zonnepanelen expert Earth in Knokke.  “Met het tropische weer van de afgelopen dagen konden we zelfs 100% autonoom draaien gedurende 45 minuten”, vertelde algemeen directeur Mevr. Patrice Buyck.

“Zonne-energie neemt een steeds groter aandeel in van onze energiebevoorrading en kan onze energiefactuur drastisch beperken. Gezondheidszorg vraagt immers bijzonder veel energie. Deze investeringen in groene energie passen volledig in de duurzame ambities van AZ Zeno”.  Dit project is een mooie samenwerking tussen duurzame energiespecialist Earth en het innovatieve AZ Zeno in Knokke, dat bekend staat om zijn moderne aanpak en efficiënt beheer.  De energiekost daalt aanzienlijk dankzij het installeren van 1.224 zonnepanelen, vrij gekomen geld, dat voortaan kan worden geïnvesteerd in de core-business ‘zorg’.

Daarmee wil AZ Zeno in Knokke, beter doen dan wat Europa van de zorgsector verwacht. Dat alles past in een duidelijk omschreven “ people, profit, planet ” plan.  In deze eerste afgewerkte fase zal men voor 25% kunnen voorzien in eigen energie. Op termijn zal dat 43% worden. https://azzeno.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Samenleving