BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Feestelijke opening buitenschoolse kinderopvang VZW ‘De Kangoeroe’ te Kuurne

VZW De Kangoeroe
Foto NSK
Maandagavond is het nieuwe gebouw waarin de buitenschoolse kinderopvang van vzw ‘De Kangoeroe’ huist feestelijk geopend.   Het nieuwe gebouw werd opgetrokken doormiddel van containerunits en is op een boogscheut van het oude onderkomen van vzw ‘De Kangoeroe’ gelegen.  In de kinderopvang kunnen 28 kinderen terecht tussen de 2,5 en 12 jaar.   “Voor de realisatie van dit nieuwe prefab gebouw diende een deel van de bestaande sportruimte gelegen langsheen de Boomgaardstraat te worden ingeruild.”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Grote troef van het nieuwe gebouw is alvast dat het omgeven is door groen en werd opgetrokken in de onmiddellijke omgeving waar er voldoende parkeergelegenheid aanwezig is.  Nu dit nieuwe gebouw in gebruik werd genomen, kan fase twee nu in gaan en kan gekeken worden om de oude Conciërgewoning waar de kinderopvang voordien was gevestigd te slopen.”  Bij buitenschoolse kinderopvang ‘De Kangoeroe’ kunnen kinderen terecht op  woensdagnamiddagen, snipperdagen en tijdens de schoolvakanties.  “De realisatie van dit nieuwe gebouw verliep over een hobbelig parcours”, gaat schepen van Patrimonium Willem Vanwynsberghe verder, “De bouw ervan duurde langer dan verwacht.  Maar het resultaat mag gezien zijn.  Het is een werkplek die voldoet aan alle normen en daarnaast energiezuinig is.   Ook bij hittegolven zitten de kinderen trouwens veilig gezien eveneens een aircosysteem werd voorzien.”  Aan het project hangt een prijskaartje van 300.000 euro.  De gemeentediensten stonden echter in voor de omgevings- en de grondwerken. De vzw De Kangoeroe ontving eveneens een subsidie van 2.000 euro van de CERA Foundation.  Het nieuwe gebouw zal multifunctioneel worden ingezet.  De vertrouwde gezichten van naschoolse kinderopvang ‘De Kangoeroe’ zijn: Brenda Decoutere (Coördinator), Sharka Demuynck, Amber Vanrobaeys en Melissa Stael.
VZW De Kangoeroe
Foto NSK
VZW De Kangoeroe
Foto NSK
VZW De Kangoeroe
Foto NSK
VZW De Kangoeroe
Foto NSK
De Kangoeroe
Foto NSK
VZW De Kangoeroe
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws