BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Koeien zoeken verfrissing in IJzer maar geraken niet meer terug op het vaste land

Koeien zoeken verfrissing in IJzer
Foto: FVL
Woensdagmorgen merkte een voorbijganger dat er een kudde koeien in de IJzer ‘pootje aan het baden’ waren ter hoogte van St.-Jacobs-Kapelle, bij Diksmuide. Brandweer Westhoek werd verwittigd en Brandweer Westhoek – post Diksmuide kwam samen met PZ Polder ter plaatse om de situatie te bekijken. Vervolgens werd een een haakarmvoertuig van Brandweer Westhoek – post Veurne opgeroepen samen met het Dierenreddingsteam van Brandweer Westhoek. Er werd ook een boot ingezet zodat de koeien aan de oever van de IJzer zouden blijven en niet dieper gaan zodat ze niet zouden verdrinken. Uiteindelijk bleek dit onbegonnen en gevaarlijk werk voor een kudde van 18 koeien. Daarop werd een graafmachine opgevorderd om een hellend vlak te maken ter hoogte van de oever aan de IJzer waar de koeien in het water waren terechtgekomen. Zo konden de koeien makkelijk terug naar hun weide worden gedreven.
Koeien zoeken verfrissing in IJzer
Foto: FVL
 
Koeien zoeken verfrissing in IJzer
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en