BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport, Video Reportage

Kuurnse Sara Zeebroek vandaag vertrokken richting de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn

Sara Zeebroek
Foto NSK
Vandaag is Sara Zeebroek (20) uit Kuurne vertrokken richting Duitsland waar ze deel zal nemen aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn.  Voor Sara is het alvast haar eerste deelname aan de Wereldspelen.  Na eerst enkele jaren in basisschool Sint-Pieter te Kuurne school te hebben gelopen, zette Sara haar studies verder in ‘De Kindervriend’ te Rollegem.  Voor het middelbaar trok ze naar de Hoge Kouter in Kortrijk.   Haar liefde voor paarden ontdekte Sara echter op de zorghoeve van ‘De Kindervriend’ te Rollegem toen ze er school liep.  “Ook toen we op reis gingen waren paarden een echte magneet voor Sara”, vertelt mama Nathalie Van Maris, “Toen we vorig schooljaar de vraag kregen of Sara zich kandidaat wilde stellen om deel te nemen aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn hebben we haar deze kans niet willen ontnemen gezien ze aan alle gestelde voorwaarden voldeed voor de selecties.  Ondertussen deed Sara ook haar voorbereidende proeven op ‘Domein Leiedal’ waar ze steeds gaat paardrijden.”  Sara Zeebroek is een van de vier ruiters die op de Special Olympics wereldspelen in Berlijn aan het werk zullen te zien zijn voor ons land.  Enkele weken terug schitterde ze ook al tijdens haar deelname aan de Nationale Spelen van de Special Olympics in Mechelen en is ze eveneens te zien in het VTM programma ‘Alles voor de Spelen’.  “De eerste keer dat ik op een paard zat was ik echt bang en moest ik wenen”, vertelt Sara, “Mijn begeleidster en mijn mama wisten mij echter te overtuigen om deze schrik aan de kant te plaatsen, waarna ik privélessen ging volgen.  Nu zijn paarden mijn beste vrienden!”  Sara zal op de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn te zien zijn in verschillende proeven, waaronder de dressuurproef, de English Equitation A en de English Working Trails A.  Tijdens haar deelname aan de Specials in Mechelen diende de Kuurnse al een jureringsproef af te leggen voor Berlijn waarbij ze de zilveren medaille in de wacht sleepte.  Tevens slaagde Sara er onlangs ook in om haar A Brevet te halen in het paardrijden.  Waar ze zal eindigen op de Olympics Wereldspelen in Berlijn weet ze nog niet, maar ze koestert alvast de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport, Video Reportage