BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Ongewone bezoeker voor Kortrijks gerechtsgebouw

Ongewone bezoeker voor Kortrijks gerechtsgebouw
Foto: NSK
Deze morgen werd in de Kortrijkse Beheerstraat een vrij ongewone bezoeker waargenomen in de onmiddellijke omgeving van het nieuwe gerechtsgebouw. Het was dan ook even schrikken voor een van de medewerkers van het gerechtsgebouw toen deze plotseling voor het gebouw oog in oog kwam te staan met een fret die voor het gerechtsgebouw zich probeerde een weg te banen tussen het drukke verkeer. Meteen werd actie ondernomen door de medewerker en werd het verkeer even stilgelegd om het arme diertje veilig de Beheerstraat verder te laten oversteken. Ondertussen was ook een tweede medewerker, ditmaal van de dienst toezicht en beheer van Justitie, ter plekke gekomen nadat hij eveneens het diertje had opgemerkt. “Aanvankelijk dacht ik dat het ging om een opgezet dier die bij wijze van grap midden de rijweg was geplaatst”, reageert de medewerker, “Het was pas toen plotseling het hoofdje van het dier begon te bewegen dat ik echt door had dat het om een echte fret ging. Nadat we het diertje veilig over de rijweg hadden geloodst en het zich schuil hielt achter een reclamebord ter hoogte van een appartementsgebouw, belde ik vervolgens de brandweer.” De brandweer spoedde zich ter plaatse en kon doormiddel van een laken en een net het arme diertje snel vangen, waarna de Fret werd overgebracht naar het dierenasiel.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws