BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Opnieuw zwaar verkeersongeval op kruispunt Roeselarestraat – Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle

Ongeval kruispunt Roeselarestraat - Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle
Foto FVL
Zaterdagavond omstreeks 19 uur deed zich op de samenkomst van de Roeselarestraat met de Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle opnieuw een zwaar verkeersongeval.  Eerder op zondag 14 mei kwamen op datzelfde kruispunt ook al twee motorrijders met elkaar in aanrijding waarvan één motorrijder zwaargewond werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondanks de wegversmalling, de verkeersdrempels en het stopteken in de Roeselarestraat net voor het kruispunt met de Zonnebekestraat, blijven er zich verder ongevallen voordoen op het zwarte kruispunt.  Zaterdagavond raakten bij de klap een Nissan Qashqai en een Volvo V60 betrokken toen deze inreden op elkaar elkaar nadat één van de voertuigen de Zonnebekestraat wou oprijden. De klap die met het ongeval gepaard ging was zo hevig dat het motorblok van de Nissan Qashqai gedeeltelijk werd ingedrukt. Beide voertuigen werden weggeslingerd en kwamen tot stilstand aan de overkant van de Zonnebekestraat aan het begin van een maisveld.
ongeval kruispunt Roeselarestraat - Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle
Foto FVL
Gewonden Naast de brandweerpost Zonnebeke dienden eveneens drie ziekenwagens en een MUG-team ter plaatse te komen. De 58-jarige bestuurster van de Nissan was er echter het ergst aan toe en werd door Brandweer Westhoek uit haar benarde positie uit haar voertuig bevrijd. In de Volvo V60, waarin een gezin met drie kleine kinderen zat, werden de moeder en één van de kinderen lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Maatregelen Het gemeentebestuur van Langemark is zich bewust van van de gevaarlijke situatie ter hoogte van het kruispunt en bekijkt of er bij de vernieuwing van het fietspad langs de Zonnebekestraat extra maatregelen kunnen worden genomen om dit kruispunt veiliger te maken. Deze geplande werkzaamheden zullen ten vroegste eind volgend jaar van start.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Nieuwe recreatieve hotspot bij het Vijverpark

Nieuwe recreatieve hotspot bij het Vijverpark

LANGEMARK-POELKAPELLE – Dankzij financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen kon het lokaal bestuur van Langemark-Poelkapelle een nieuwe recreatieve hotspot openen. De ontmoetingsplaats met een capaciteit

Volkswagen T-roc

Auto komt in Heulebeek terecht

KORTRIJK/HEULE – Woensdagmorgen omstreeks 8.30 uur is een Volkswagen T-Roc in de Heulebeek terechtgekomen.  Het incident vond plaats nadat de bestuurster haar voertuig op de