BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Popeiland 2023 pakt uit met topartiesten en veel randanimatie

Popeiland (juni) 2023 Flyer

Op woensdag 28 juni vindt de 24ste editie van Popeiland plaats. Er is opnieuw een sterk muzikaal programma met onder meer #LikeMe en Regi. De presentatie is in handen van Nona ‘t Jolle, kersverse Ketnetwrapster en actrice van de jongerenreeks Wtfock. Maar dat is niet alles … zoals steeds is er ook heel wat randanimatie! Goed nieuws, dit is ook allemaal inbegrepen in de prijs.

Artiesten hoofdpodium

  • 13.45 uur: Samson & Marie
  • 14.45 uur: Aaron Blommaert
  • 15.55 uur: Brysa
  • 16.25 uur: #LikeMe
  • 17.30 uur: Regi

Randanimatie

Een greep uit het uitgebreid aanbod: stormbanen Knock Out Race en Ice Run, Technopolis-wetenschapsshow, waterballen, kapsalons, zwembaden, hindernissenbaan, klimmuur en nog veel meer.

Kindvriendelijk festival

Popeiland wil een gehoorvriendelijk festival zijn. Voor kinderfestivals raadt men aan om categorie 2 (klasse 2) te hanteren. Dit is enerzijds gehoorvriendelijk voor kinderen, maar anderzijds is er toch voldoende geluid voor een openluchtoptreden. Het betreft dan een muziekactiviteit met een maximaal geluidsniveau groter dan 85db(A) LAeq, 15min en kleiner of gelijk aan 95dB(A) LAeq, 15min. Er worden ook gratis oordopjes uitgedeeld aan de bezoekers. Popeiland wil kinderen met een beperking ook zoveel mogelijk betrekken bij het gebeuren. Personen met een beperking kunnen in een aparte zone vooraan het podium van de optredens genieten. Op de banners op het terrein wordt ook aangeduid welke randanimatie toegankelijk is voor mensen met een beperking. Verder wordt een stand ingericht waar verdwaalde kinderen terecht kunnen, is er een babylounge en een infopunt waar ook de verloren voorwerpen verzameld worden. Aan het infopunt zijn verdwaalbandjes beschikbaar. Ouders/begeleiders kunnen het GSM nummer hierop noteren, zodat ouders/begeleider en kind snel herenigd worden.

Milieuvriendelijk festival

Popeiland is een milieuvriendelijk festival en kiest voor ‘kwitten‘. We werken met herbruikbare bekers en servies. Als je een hapje of een drankje bestelt aan een van de kraampjes zal je 2 EUR waarborg betalen. Na het inleveren van je beker of servies krijg je de 2 EUR terugbetaald. Aan de kraampjes kan je cash of met Bancontact betalen. Er is geen bonnenverkoop.

Hittemaatregelen

Om te anticiperen op mogelijke warme temperaturen voorzien we starshade-tenten voor extra shaduw op het terrein. Er wordt ook een junglezone ingericht, waar je heerlijk kan chillen of pootjebaden in de zwembadjes. Zwemmen in de vijvers is echter verboden. Er wordt aangeraden aan de bezoekers om een petje en een zonnebril te dragen, zich voldoende in te smeren met zonnecrème met een hoge factor en voldoende water te drinken. Aan de infopunten zal er ook zonnecrème beschikbaar zijn.

Praktisch

Popeiland vindt plaats op woensdag 28 juni van 13 tot 19 uur in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Tickets voor het festival zijn te koop in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck (parking 1) tot 27 juni of via de webshop op popeiland.be.  Tickets kosten 15 EUR. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis binnen. Op de dag zelf kan je ter plaatse geen tickets meer kopen.

Iedereen welkom

Terwijl het programma vooral gericht is op kinderen van 8 tot 14 jaar, is Popeiland een festival voor iedereen.

Wat is niet toegelaten op het terrein?

Fietsen (behalve van medewerkers), grote paraplu’s, blikken, drinkglazen, glazen drankflessen, gevaarlijke voorwerpen en honden (behalve blindegeleidehonden en assistentiehonden)

Mobiliteit en parkeren

Dit jaar heeft de Provincie Oost-Vlaanderen, om alles vlotter te laten verlopen, opnieuw gekozen voor twee toegangen. De eerste toegang bevindt zich aan parking I en de tweede aan parking II. Iedereen die van de N449 Wachtebeke-Zaffelare komt, wordt afgeleid naar parking I. Iedereen die van Kalvebrug en van Lokeren-Stenen Brug komt, wordt afgeleid naar parking II. Beide toegangen bevinden zich op wandelafstand van het evenementeneiland. Alle info op popeiland.be of via de Facebookpagina.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws