BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage

Erehaag aan Kuurns gemeentehuis bij aankomst van zilveren Oshin Derieuw

Oshin Derieuw
Foto NSK
Zondagavond is het doek gevallen over de derde editie van de Europese Spelen in Krakau (Polen).  Bij de slotceremonie die daarbij hoorde kreeg bokster Oshin Derieuw de eer om de Belgische vlag binnen te dragen in het stadium nadat ze eerder op deze spelen zilver en een olympisch ticket scoorde.  Daarmee is Oshin Derieuw (36) meteen de eerste Belgische vrouwelijke bokster ooit die naar de Olympische Zomerspelen trekt voor ons land.  Om haar zilveren medaille die ze behaalde op de Europese Spelen en haar ticket voor de Olympische Zomerspelen te vieren kreeg Derieuw maandagavond een warm onthaal bij haar terugkeer in Kuurne.   De oproep die maandagnamiddag werd gelanceerd op Facebook door burgemeester Francis Benoit om een erehaag te komen vormen voor het Kuurnse gemeentehuis werd alvast goed opgevolgd gezien tegen 21 uur een 200 tal Kuurnenaren zich hadden verzameld voor het gemeentehuis om zo Oshin persoonlijk te komen feliciteren met haar uitmuntend resultaat in Polen.  Naast diverse spandoeken die haar supporters bij hadden, was zelfs een heus gelegenheidsorkest opgetrommeld om voor de nodige sfeer en de gezelligheid te zorgen.  Ook Marie Derolez, fysiotherapeute van Oshin en schoonmoeder van Oshin,  Inge Coeck waren van de partij bij haar aankomst.
Oshin Derieuw
Foto NSK
Oshin Derieuw
Foto NSK
Oshin Derieuw
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage
Sport Harelbeke wint VIP2024 Award

Sport Harelbeke wint VIP2024 Award

HARELBEKE – Sport Harelbeke sleepte op maandag 3 juni één van de felbegeerde gouden VIP2024 Awards binnen. De prijs werd uitgereikt door Linde Merckpoel en