BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Liksems boottochten in Diksmuide

Liksems Boottochten Diksmuide (juni 2023) 1 Ontdek de littekens in het landschap De expo Liksems (West-Vlaams voor ‘littekens’) in de Verhalenschat bij de dienst Toerisme toont je hoe het frontlandschap evolueerde naar een vredevol herdenkingslandschap. Verschillende kunstzinnige storytellers nemen je daarvoor op sleeptouw: frontschilders Karel Van Lerberghe, Charles Fouqueray en Achille Van Sassenbrouck, en kunstenares Käthe Kollwitz en haar zoon Peter. Zij wijzen op de verwondingen, de littekens die we vandaag nog herkennen. Belevingsroutes Combineer een bezoek aan de expo met één van de belevingsroutes: drie fietslussen, twee gezinsvriendelijke wandelcircuits met doe-opdrachten of een boottocht door het Diksmuidse landschap. Tijdens de route verken je de talloze Belgische, Franse of Duitse relicten en verhalen. Laat je begeleiden door een gids of ga zelf op pad met de ErfgoedApp. Begeleide boottochten Vaar mee en ontdek het Diksmuidse herdenkingslandschap van op het water. Een gids geeft je op de IJzer en Handzamevaart duiding over het landschap en de littekens uit WO I. Liksems Boottochten Diksmuide (juni 2023)  2 Voor de jongsten is een leuke zoektocht voorzien langs het parcours. Kan jij alle pootjes vinden? Neem een deelnameformulier mee bij vertrek aan de dienst Toerisme. Dien het ingevulde formulier in na de rondvaart en neem je prijs in ontvangst. Succes! Praktisch – Van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2023; – elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 14.30 uur; – afspraak bij de dienst Toerisme – prijs: € 5/zitje – duurtijd: +/- 1 uur – gratis kinderzoektocht langs het parcours – reserveren is mogelijk Meer info https://www.toerismewesthoek.be/nl/begeleide-boottochten-ikv-liksems

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
Brandweer ruimt mazoutspoor in Pervijze

Brandweer ruimt oliespoor in Pervijze

DIKSMUIDE/PERVIJZE – Vanochtend werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor het opruimen van een olie- of mazoutspoor in het centrum van Pervijze, langs de N35. Het spoor