BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Opening nieuwe kantoren Cultuurlab Vlaanderen in Kortrijk

Cultuurlab Vlaanderen Kortrijk (juni 2023) Cultuurlab Vlaanderen, het vroegere Rodenbachfonds én het Vlaamse platform voor lokale solidariteit, kondigt met veel enthousiasme de opening van zijn gloednieuwe kantoren op de vooravond van de Vlaamse feestdag aan. Op 10 juli 2023 zal Cultuurlab Vlaanderen zich namelijk vestigen in de stad Kortrijk, Rijselsestraat 43. Vanaf 16u00 worden alle bestuurders, kernen, leden en sympathisanten uitgenodigd om deel te nemen aan een feestelijke streekbieren receptie, waar hapjes en drankjes geserveerd zullen worden. Omstreeks 16u30 zal een toespraak plaatsvinden door de nationale voorzitter, Dimitri D’Hondt, en Vlaams Minister-President Jan Jambon. Dimitri D’Hondt, voorzitter van Cultuurlab Vlaanderen, benadrukt het immense belang van deze nieuwe stap voor de organisatie. “Met trots openen we onze prachtige nieuwe kantoren in Kortrijk. Deze ruimtes dienen als het bruisende middelpunt waar creatieve samenwerking en lokale solidariteit samenkomen. We zijn vastberaden om onze missie met nog meer kracht voort te zetten en een nog grotere positieve impact te creëren in de gemeenschap.” De feestelijke opening biedt de aanwezigen een gevarieerd scala aan culturele activiteiten. Van live muziek tot een boeiende expo over het Rodenbachfonds – Cultuurlab Vlaanderen en de rijke geschiedenis, het heden en de toekomst van dit opmerkelijke lab. “Onze nieuwe kantoren in Kortrijk gaan, naast ons administratief hoofdkwartier, ook een ruimere invulling krijgen. Zo beschikken we over een veelzijdige zaal die ruimte biedt voor allerlei culturele activiteiten. Zowel de vergaderzaal als de polyvalente zaal kunnen gehuurd worden. Binnenkort zal het eenvoudig zijn om deze ruimtes te reserveren of deel te nemen aan een van de talrijke activiteiten. Op deze manier proberen we op een zo divers mogelijke manier cultuur tot bij het publiek te brengen.” “De keuze voor Kortrijk als uitvalsbasis is een logische stap. Geïnspireerd door de Vlaamse emancipatiegeschiedenis en de verbindende kracht van de Nederlandse taal, werpt Stad Kortrijk zich op als de ideale plek voor dit lab. Bovendien staat de stad bekend als een vooraanstaand cultureel centrum, met het prestigieuze project Culturele Hoofdstad 2030 en een bloeiend netwerk van potentiële partners in het sociaal-culturele veld. Cultuurlab Vlaanderen voelt zich vereerd om deel uit te maken van deze dynamische gemeenschap.” “De feestelijke opening markeert niet alleen een nieuwe mijlpaal, maar we kijken ook vol enthousiasme uit naar ons 45-jarig jubileum in 2026. ” aldus voorzitter D’Hondt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws