BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Stadsbestuur Waregem en vzw De Gaverbeek ontvangen subsidie om toekomstvisie uit te bouwen

SportVlaanderen Stad Waregem VZW Gaverbeek All Weather Piste De Vlaamse regering en Sport Vlaanderen bevestigen, dat het stadsbestuur van Waregem en vzw De Gaverbeek, een subsidie van 220 140,48 euro van Sport Vlaanderen ontvangen om hun toekomstvisie verder uit te bouwen. Mede dankzij deze subsidie voor bovenlokale sportinfrastructuur komt er onder meer een nieuwe all weather-piste.

Investeringsdossier

Om een subsidie te krijgen, dienden de stad Waregem en vzw De Gaverbeek, eind maart een investeringsdos- sier in bij Sport Vlaanderen. Dat dossier werd over de hele lijn positief beoordeeld.

All weather-piste als eerste realisatie

Sinds begin dit jaar overleggen de stad en vzw De Gaverbeek nog intensiever, om hun samenwerking beter uit te werken. Het resultaat van die samenwerking bestaat erin, de bloeiende paardenvereniging te versterken door haar terreinen te opwaarderen. De visie is dezelfde als bij alle verenigingen op de hippodroom, namelijk de hippodroom en de site Sport Vlaanderen Waregem voorbereiden op de toekomst. Dat werd onder meer al gedaan door het aanleggen van een vernieuwde drafbaan en nieuwe stallen. VZW De Gaverbeek was de laatste vereniging die dringend nood had aan een renovatie van haar infrastructuur. De eerste stappen om de toekomstvisie uit te bouwen, is de aanleg van een nieuwe all weather-piste en longeercirkel. Daarvoor zijn de eerste stappen reeds gezet. De nieuwe piste zal in de plaats komen van de gewone buitenrijbaan, die momenteel door verschillende paardensport verenigingen gebruikt wordt. Dankzij de nieuwe piste zullen trainingen, wedstrijden of evenementen niet langer afhankelijk zijn van het weer.

Subsidie SportVlaanderen Stad Waregem VZW Gaverbeek All Weather Piste
Op de foto: een vertegenwoordiging van het schepencollege, vzw De Gaverbeek en Sport Vlaanderen Waregem.

Ambitie

In een volgende fase worden ook de rode stallen en de zone errond gerenoveerd en worden de vaste eventinghindernissen hersteld, zodat de volledige hippische site nog beter uitgerust is om eventingwedstrijden te organiseren. Het is de ambitie van de stad om, met de steun van Sport Vlaanderen, het project af te werken binnen de drie jaar. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws

Start heraanleg R35 in Waregem

Start heraanleg R35 Westerlaan-Noorderlaan Waregem Op 1 juni starten het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de stad Waregem aan de heraanleg van de Westerlaan