BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Toerisme Oost-Vlaanderen pakt uit met twee kindvriendelijke wandelzoektochten

Wandelzoektocht Drongengoed bos (juli 2023)

Avontuurlijke knooppunten wandelingen voor het hele gezin

Wie in de zomervakantie een leuke én kindvriendelijke wandeling op de agenda wil zetten, wordt op zijn wenken bediend. Toerisme Oost-Vlaanderen pakt uit met twee avontuurlijke wandelzoektochten, één in de Kalkense Meersen en één in het Drongengoedbos, waarmee je het hele gezin op sleeptouw kan nemen. Routen, het fiets- en wandelmerk van Toerisme Oost-Vlaanderen, spoort gezinnen aan om in de natuur op avontuur te gaan met twee kindvriendelijke wandelzoektochten. Eerder dit jaar rolde Routen al een eerste 6 kilometer lange knooppuntenzoektocht uit in de Kalkense Meersen. Sinds kort is ook het Drongengoedbos zo’n ontspannende wandellus, van 4,9 kilometer lang, rijker. Provincie Oost-Vlaanderen wandelzoektocht logo (juli 2023)

Speelse vragen als leidraad

Het startpunt van de wandelroutes geeft Routen cadeau. De overige knooppunten vind je door onderweg verschillende vragen te beantwoorden. Op de wandelroute kom je op een tiental locaties bordjes tegen met daarop telkens een speelse vraag over de omgeving en twee mogelijke antwoorden. Het juiste antwoord leidt je naar het volgende knooppunt, het foute antwoord stuurt je de verkeerde richting uit. De twee routes werden zo uitgestippeld dat het hele gezin zich al stappend kan vermaken, ook tussen het beantwoorden van de vragen door. Van een veertocht over de Schelde en ontmoeting met galloways in de Kalkense Meersen tot een gigantisch speelbos in het Drongengoedbos: aan verrassingen onderweg geen gebrek. Voor de twee zoektochten ontwikkelde Routen bijhorende kaarten waarop je de juiste knooppunten kan invullen en aanduiden. Leuk extraatje: wie de wandelzoektocht in het Drongengoedbos volgt, wordt na afloop beloond met een coole Routen pin bij brasserie Het Jagershof, die nabij het startpunt ligt. “De wandelzoektochten bieden een mooie kans om samen met kinderen, vrienden en/of familie van een originele activiteit in de buitenlucht te genieten, en na afloop iets lekkers te bestellen bij lokale horeca”, aldus gedeputeerde-voorzitter Leentje Grillaert van Toerisme Oost-Vlaanderen. “Met de knooppunten zoektochten laten we de provincie op een frisse manier beleven en ontdekken.”

  • Start- en eindpunt wandelzoektocht in de Kalkense Meersen: wandelknooppunt 1, ter hoogte van ’t Veer (Hoogstraat 2, 9260 Schellebelle).
  • Start- en eindpunt wandelzoektocht in het Drongengoedbos: wandelknooppunt 17, ter hoogte van de Krakeelparking (Drongengoedweg 11, 9910 Aalter).Alle praktische info over de routes staat te lezen op routen.be/zoektocht. Voor meer informatie, contacteer:Jolien Meremans – Contentmarketeer Routen Toerisme Oost-Vlaanderen vzw T 09 267 70 45 jolien.meremans@oost-vlaanderen.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Samenleving