BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

‘Allemaal autcats’ is het nieuwste boek van Magali De Reu

“Autisme en ADHD worden meer versterkt door trauma dan we tot nu toe dachten.”
Magali De Reu bundelt nieuwste inzichten over AuDHD (autisme en ADHD) in tweede boek.

Met 17% van de wereldbevolking die een diagnose voor een neurodivergente conditie krijgt, en nog eens zo’n 15 tot 20% die symptomen vertoont, komen autisme en ADHD steeds vaker voor in onze samenleving. De kans dat ook mensen in jouw omgeving informatie anders verwerken en zich hierdoor atypisch gedragen, is dus groot. Bovendien blijkt er een correlatie te zijn met het toenemende aantal traumameldingen en angst- en stressklachten. Het is slechts een van de vele nieuwe inzichten die Magali De Reu in haar nieuwe boek aanhaalt, en die tot nu toe onvoldoende belicht werden.
Magali is ervaringsdeskundige op het vlak van ADHD en autisme, en ondervond aan den lijve hoe een eenzijdig en verkeerd beeld van deze aandoeningen voor ernstig mentaal leed kan zorgen. De vaak onopgemerkte troeven en kansen die autisme en ADHD nochtans bieden, schreef ze eerder al neer in de bestseller Aut of the box, waarin ze een inkijk gaf in hoe ze zich een weg baant door het leven.

In Allemaal autcasts gaat Magali nog verder en deelt ze niet enkel haar herziene persoonlijke verhaal, met onder meer de verwerking van haar eigen trauma’s, maar ook de ervaringen van vele anderen. Met de hulp van experts als Peter Vermeulen en Ilse Noens laat ze licht schijnen op de impact van trauma en reikt ze extra handvatten en praktische tips aan voor AuDHD’ers en hun omgeving, zodat onze samenleving nog meer inclusief kan zijn.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 augustus 2023
Geschreven door
Steven
Nieuws