BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Andy Lefevere voor de vijfde maal winnaar van de Rally van Staden

Andy Lefevere is er voor de vijfde maal in geslaagd om de Rally van Staden te winnen.  Heel wat deelnemers zien deze rally trouwens als de ultieme voorbereiding voor de Omloop van Vlaanderen.   Vooraf werd het duo Andy Lefevere en Marc Noppe reeds getipt als mogelijke winnaars voor deze Rally.  Deze maal kwamen ze aan de start met een VW Polo R5 terwijl ze vorige editie nog hun vertrouwen legden op een Porsche 997 GT3, eerder in 2004 kwamen ze ook al de start met een BMW E36 en in 2016 deden ze het met hun Mitsubishi Lancer EVO X,  ten slotte leverde in  2017 hun Skoda Fabia WRC hen de overwinning op. 

Rijvaardigheid op de proef gesteld

De favorieten legden hun eerste klassementsproef in Staden nog af op een droog parcours, maar vanaf de tweede snelheidsrit, die plaatsvond in Oostnieuwkerke, werd hun rijvaardigheid zwaar op de proef gesteld op een verraderlijk parcours.   Viervoudig winnaar Andy Lefevere toonde zich meteen de sterkste en schreef de eerste vijf proeven op zijn naam.  Zijn VW Polo die hij voor het eerst bestuurde leverde goede prestaties en is meteen ook de wagen waarmee Lefevere richting de Omloop van Vlaanderen trekt.

Piloot Gunther Monnens werd dan weer voor het eerst genavigeerd door copiloot Stijn Beernaert uit Esen en ondanks zijn Porsche enkel over achterwielaandrijving beschikt was dit niet meteen te merken aan de prestaties die zowel het voertuig als het duo in het voertuig leverden. 

In totaal kwamen meer dan 100 deelnemers aan de start, waarvan 23 de wedstrijd niet uitreden door opgave.  Uiteindelijk werd het getipte team Lefevere-Noppe in hun VW Polo R5 de winnaar van de Rally van Staden, gevolgd op een tweede plaats door het team Monnens-Beernaert  in hun Porsche 997 GT3.  De derde plaats op het podium werd ingenomen het team Van Woensel-Snaet  die het parcours aflegden in hun Mitsubishi Lancer WRC.  

Klassement na 12 kp ’s

1. Team Lefevere-Noppe VW Polo R5 in een tijd van 01.17.42.6

2. Team Monnens-Beernaert Porsche 991 GT3 tijd van 01.18.30.0

3. Team Van Woensel -Snaet Mitsubishi Lancer WRC 05 tijd van 01.18.35.7

4. Team Tsjoen -Tsjoen Renault Clio 3 tijd van 01.20.56.7

5. Team Van Den Heuvel – Van Den Heuvel Mitsubishi Lancer Evo X tijd van 01.21.54.7

6. Team Lerminez Markey Ford Fiesta R5 Evo 2 tijd van 01.22.20.9

7. Team Vandamme -Declercq Alpine A110  tijd van 01.23.38.0

8. Team Lietaer-Knockaert Opel Manta 400 tijd van 01.23.54.1   OOK 1é HISTORIC !!!!!!

9. Team Toorre- Verschoore Ford Sierra RS Cosworth tijd van 01.24.39.3 OOK 2é HISTORIC !!!!!!

10. Team Braeckevelt- Derock BMW E36 M3 tijd van 01.24.55.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport