BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Grote Kuurnse Rommelmarkt aan 24 ste editie toe

Op de foto de organisatie achter de Grote Kuurnse Rommelmarkt.

Op zondag 13 augustus wordt het Kuurnse gemeentecentrum omgevormd tot een grote rommelmarkt.  Tot op heden tekenden 350 standhouders reeds in om aanwezig te zijn.  Door de centrumwerkzaamheden zal de rommelmarkt echter wel opgesplitst zijn in twee delen.   De inrichters van de Grote Kuurnse rommelmarkt zijn echter wel nog op zoek naar enkele vrijwilligers die hen willen helpen op zondag 13 augustus.

Snel inschrijven als standhouder

Wie zijn plaatsje op de Grote Kuurnse Rommelmarkt als standhouder nog wil veilig stellen zal echter snel moeten zijn, gezien de mogelijkheid tot inschrijving wordt beëindigd op 10 augustus aanstaande.  De Kuurnse Rommelmarkt is van oorsprong een idee van Fernand Candry.  In 2007 besloten Christ Soens en Joseph Deplae echter om de fakkel over te nemen.  Gezondheidsredenen dwongen Christ Soens echter al snel om af te haken en 2009 stapten Filiep Nottebaert samen met zijn twee zoons Bart en Koen mee in de organisatie.  Reeds enige tijd werd de organisatie achter de Kuurnse Grote Rommelmarkt omgedoopt tot de Ommeganckgezellen die ook dit jaar er alles aan gedaan heeft om ondanks de centrumwerkzaamheden deze opnieuw te laten plaatsvinden. 

Tevredenheid dat centrumwerkzaamheden reeds zo ver gevorderd zijn

“We zijn tevreden dat de centrumwerkzaamheden sneller vorderen dan eerst aangekondigd”, opent Filiep Nottebaert, voorzitter van de Ommeganckgezellen, “Toch dienen we onze Grote Kuurnse Rommelmarkt op een afwijkend parcours, opgesplitst in twee delen, te laten plaatsvinden.  Door de werkzaamheden die momenteel in uitvoering zijn in de Harelbeeksestraat kunnen we namelijk geen gebruik maken van parking Damier, maar wel van de nieuw aangelegde Tramstatie en de parking van de Vlaskouter.  Gezien de as Kortrijksestraat – Generaal Eisenhouwerstraat – ‘t Kruiske open blijft voor alle verkeer en wij veiligheid voorop stellen werd alvast besloten door onze organisatie om enkele gemachtigde opzichters te plaatsen bij de zebrapaden, zodat onze bezoekers deze veilig kunnen oversteken.  Tevens zullen we ook op alle uithoeken van onze rommelmarkt extra toiletten voorzien.  Tot op heden mochten we reeds 350 inschrijvingen ontvangen van standhouders, meteen goed voor 1836 meter aan rommelmarkt.  De twee coronajaren gebruikten we tevens om te brainstormen over een nieuw automatisch registratiesysteem voor wie inschrijft.  Dit systeem werpt nu zijn vruchten af, gezien we minder telefonische vragen krijgen en alle standen optimaal kunnen inplannen.  Daarnaast kunnen we standhouders ook sneller bij hun aankomst op zondagmorgen naar hun plaats begeleiden.” 

Nieuwe locatie

Gezien de centrumvernieuwing nog niet volledig werd voltooit, zorgt dit er echter voor dat een deel van de Kuurnse parkeercapaciteit ontbreekt.  “Parking vinden zal echter iets moeilijker zijn, gezien de werkzaamheden in de Harelbeeksestraat”, gaat Filiep Nottebaert verder, “Wie toch met de wagen komt kan gebruik maken van de parking aan zaal Kubox, parking Damier of parkeren op de parking ter hoogte van de Kuurnse jachthaven.  Naast onze rommelmarkt voorzien we tevens ook animatie die dag.  Zo zal er een ballonartiest en een schminkstand aanwezig zijn en in het kader van 900 jaar Kuurne vragen we ook aan de standhouders van de rommelmarkt om zich te tooien in de klederdracht anno 1900.  Een jury bestaande uit dames van de Ezelinnen zal die dag vijf prijzen uitreiken voor de best verkleedde standhouders.  Van 15.30 uur tot 17.30 uur kan er ook kinderkledij van 0 tot ten met 15 jaar gedoneerd worden aan de Kleerotheek in de Kerkstraat 10.  Voorwaarde is echter wel dat de kledij in perfecte staat, anders zal deze geweigerd worden. 

Kioskconcert

Om 18 uur staat er ook een kioskconcert gepland gebracht door Final Straits, een rasechte Dire Straits – tribute band.  Wie zijn dorst wenst te laven kan dan weer terecht op het Kuurnse marktplein waar heel wat gezellige terrasjes terug te vinden zijn!  We mikken dit jaar alvast op zo’n 450 standhouders en een 10.000 bezoekers.  Uiteraard hopen we daarbij dat de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn.  Tevens maak ik van deze gelegenheid ook gebruik om een oproep te doen naar geïnteresseerde vrijwilligers die ons op zondag 13 augustus een handje willen komen helpen bij de organisatie.  Wie zich geroepen voelt mag gerust een mailtje sturen naar info@rommelmarktkuurne.be”  Alle info over de 24 ste Grote Kuurnse Rommelmarkt is terug te vinden via www.rommelmarktkuurne.be.  Op dit webadres kan tevens ook nog steeds ingeschreven worden voor wie zich als standhouder wenst te registreren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws