BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurne Balkt gaat dit jaar voor 900 toeschouwers

Op de foto herkennen we Grootmeester Eddy Lafaut, Joost Desmet, Bert Verhaeghe, Johan Schietgat en Francis Benoit.

Het gratis meezingevenement Kuurne Balkt, georganiseerd door de Orde van de Ezel, is dit jaar toe aan zijn vijfde editie.  Ook nu zal Kuurne Balkt, dat doorgaat op 14 augustus, plaatsvinden op het grote grasveld onder de klokkentoren van de Sint-Pieterskerk.  In het kader van 900 jaar Kuurne mikt de organisatie alvast dit jaar op 900 toeschouwers.   De organisatie is echter wel nog op zoek naar leden voor hun gelegenheidskoor.

Vijfde editie

Voor de vijfde maal biedt Kuurne Balkt de mogelijkheid om de vakantie in stijl af te sluiten.  Op maandag 14 augustus vanaf 19.30 uur zal er opnieuw luidkeels meegezongen kunnen worden op het grote grasveld onder de klokkentoren van de Sint-Pieterskerk.  Het concept is gekend, een schare aan gekende Vlaamse – en Nederlandstalige liedjes die geprojecteerd worden op groot scherm en kunnen meegezongen worden in combinatie met een gelegenheidskoor, enkele special acts en een omkadering met food en drinks. 

Druppelsgewijs gegroeid

“Door de jaren heen is ons evenement druppelsgewijs gegroeid”, vertel Johan Schietgat van het organiserende comité, “Ondanks deze groei blijven we trouw aan het feit dat de toegang verder gratis blijft ondanks alles flink duurder is geworden.  We zijn alvast de gemeente Kuurne dankbaar voor hun steun.  Nieuw is echter wel dat het podium dit jaar pal onder de kerktoren zal komen te staan, zodat in de schaduw van de kerktoren, deze maal heel letterlijk kan genomen worden.  Eigenlijk heeft deze klokkentoren een heel speciaal plaatsje in mijn hart, gezien in de onderste klok de naam van mijn moeder staat gegraveerd.   Elk jaar hebben we ook op ons podium een gelegenheidskoor dat de aanwezige toeschouwers begeleid bij het zingen.  We zijn echter nog op zoek naar enkele vrijwilligers die zich willen aansluiten bij ons Kuurne Balkt-koor.  Eigenlijk stellen we weinig vereisten voor onze koorleden, graag zingen is uiteraard een must.  Ook deze maal zouden we graag een 25-tal gelegenheidskoorleden verzamelen, maar tot op heden zijn we daar dus nog niet in geslaagd.  Over welke liedjes er aan bod zullen komen dit jaar kan ik nog niet veel kwijt, al wil ik toch een een klein tipje van de sluier reeds oplichten.  Er zal zeker een nummer bij zitten van Coldplay, Benny Neyman, Clouseau en Bart Peters en wie de andere nummers wil ontdekken moet zeker langskomen!  Net als vorige maal wordt het zanggedeelte opnieuw doorspekt met enkele DJ – Sets onder meer gebracht door Sybe Vandemeulebroucke, zorgt DC Crew van Dansschool Dance-Control onder leiding van Axelle Deconinck voor de nodige danspasjes en verzorgt ‘The St.-Pieterselection’ de finale.  Tevens hebben we ook een Afterparty in petto die aan elkaar zal gedraaid worden door DJ Daniël von Partyson.  Wie dus een gezellige avond wil hebben met vrienden, familie, buren, … mag dus zeker dit evenement niet missen!” 

Koorleden gezocht

Het gratis meezingevenement Kuurne balkt gaat door op maandag 14 augustus vanaf 19.30 uur op het grote grasplein gelegen aan de voet van de klokkentoren van de Sint-Pieterskerk.  Wie zich nog wenst aan te sluiten bij het Kuurne Balkt gelegenheidskoor kan een mailtje richten aan  bert.Verhaeghe@ezelsorde.be.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online