BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

Road Rock haalt Triggerfinger en Intergalactic Lovers naar Kuurne

Eind augustus ontvangt Kuurne opnieuw Roadrock, het mooiste rockfeest van Vlaanderen.  Ditmaal wordt het festival zelfs uitgebreid tot een tweedaagse waarbij Road Rock onder meer Triggerfinger en Intergalactic Lovers richting Kuurne haalt.  Ter gelegenheid van 900 jaar Kuurne, worden alle Kuurnenaren op vrijdag 25 augustus vanaf  19 uur uitgenodigd om gratis ook zelf een spetterende festivaldag te komen beleven met familie en vrienden.

William Boeva

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus strijkt Road Rock opnieuw neer op de paradijselijke Vlaskouter, gelegen in het centrum van Kuurne.  De perfecte afsluit alvast van de zomervakantie met zomerse vibes voorzien van food trucks, een open air disco met alles erop en eraan, een live music contest en natuurlijk: wervelende optredens en dit alles aan elkaar gepraat door comedian William Boeva.  Dit jaar opteert Roadrock er ook voor om terug zijn roots op te zoeken en er een tweedaags festival van te maken. 

Aanstormend talent

“De eerste dag van ons festival, op vrijdag 25 augustus, wordt volledig voorbehouden voor aanstormend talent”, vertelt Geert Lefevre, organisator van Road Rock, “Op zaterdag 26 augustus mogen we dan onder meer Stef Kamil Carlens, Intergalactic Lovers, Meltheads en Triggerfinger gekend van de hits als “All this dancin’ around” en “I Follow Rivers”, een cover van Lykke Li ontvangen.  Met de traditionele live music contest bieden wij trouwens als organisatie een unieke kans aan nieuwe bands om landelijke naamsbekendheid te verwerven. Hoor je een geweldig nummer op de radio van een band die je nog niet kende? Dan is de kans groot dat de festivalgangers van Road Rock er al eerder kennis mee konden gaan maken.  Road Rock werkt trouwens ook nauw samen met Youth for Music, een initiatief dat kwetsbare jongeren de kans biedt om hun muzikaal talent te ontwikkelen. Youth For Music staat onder meer in voor de huur van de instrumenten én de coaching van de leerlingen. Door het muzikaal opleidingstraject van dichtbij te volgen, stimuleert Youth For Music een zinvolle vrijetijdsbesteding bij deze doelgroep die dit het meest verlangt. Waar dit tot vorig jaar een samenwerking was met enkel Stad Kortrijk, wordt nu verder uitgebreid met de stad Harelbeke en Kuurne.  Tevens kunnen we eveneens rekenen op de medewerking van KSA Ambroos en Castor en tal van Kuurnse handelszaken.” 

Tweedaags festival

Road Rock staat garant voor een festivalbeleving voor het hele gezin, en biedt zowat voor elk wat wils. Of je nu houdt van melodische rock, singer-songwriter acts, elektronische muziek of 80s-klassiekers, Road Rock maakt er alvast een onvergetelijk feest van!  Op het gratis festival op vrijdag naar aanleiding van 900 jaar Kuurne staan optredens gepland van The Black Gasolines, Lector, Bucklefish en The ObsCure, een tribute band die een collectie aan The Cure hits brengt en waarvan de stem van zanger Dirk Vreys verbazingwekkend dicht bij deze van Robert Smith ligt.   Maar ook voor wie er niet kan bij zijn is er goed nieuws want Road Rock is eveneens live te beluisteren via de audio stream op Quindo.   Bezoekers aan Road Rock die met de wagen komen kunnen onder meer parkeren op de Parking van de Hippodroom, Parking Nieuwenhuyse, Parking Damier of de Parking van Hoeve Vandewalle.  Tickets voor Road Rock zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en kosten 39,50 euro.  Meer info over het festival is terug te vinden via www.roadrock.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Video Reportage
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op