BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Vernieuwde fietspaden op de ring (N50) in Ingelmunster

N50 vernieuwing fietspaden

Werken aan veilige schoolroute

Op maandag 11 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingen aan de fietspaden op De Ring (N50) in Ingelmunster. De betonnen fietspaden, tussen de rotonde met de Industrielaan en de rotonde met de Oostrozebekestraat (N357), worden hersteld.

Zo kunnen scholieren in de toekomst vlot van en naar school fietsen. Tijdens de werken volgen fietsers een omleiding, doorgaand verkeer ervaart geen hinder. Volgens de huidige planning duren de werken tot begin december.

Boomdeskundige

De fietspaden langs De Ring in Ingelmunster zijn gemaakt uit beton. Een aantal van die betonplaten is omhoog gekomen, door de wortels van de bomen naast het fietspad. Daarom breekt de aannemer de verhoogde betonplaten uit en legt hij nieuw beton aan. Samen met een boomdeskundige wordt eerst bepaald welke boomwortels weggezaagd mogen worden, zodat de bomen gezond verder kunnen groeien, zonder het fietspad te schaden.

Werken in vier zones

De aannemer werkt in vier zones langs De Ring, in beide rijrichtingen, tussen de rotonde met de Industrielaan en de rotonde met de Oostrozebekestraat. Er wordt niet gelijktijdig in alle zones gewerkt, om de hinder te beperken. De eerste werken starten op maandag 11 september. Volgens de huidige planning zijn alle werken aan de fietspaden begin december achter de rug.

Ook het fietspad op De Ring, ter hoogte van industriezone Z2 Kleine Weg, wordt hersteld. Het bestaande fietspad bestaat uit klinkers en bepaalde stukken van dat fietspad liggen er slecht bij. Deze stukken zullen hersteld worden. Zo verplaatsen fietsers zich in de toekomst op een comfortabele manier. 

Doorgaand verkeer mogelijk

Tijdens de werken aan de fietspaden ondervindt gemotoriseerd verkeer op De Ring geen hinder. Fietsers moeten wel een omleiding volgen. Als er gewerkt wordt tussen de Industrielaan en de Meulebekestraat (N399) rijden zij via de Bruggestraat (N50d) en de Meulebekestraat. Wanneer de aannemer werkt tussen de Meulebekestraat en de Oostrozebekestraat, rijden fietsers om via de Meulebekestraat, Schoolstraat en Oostrozebekestraat.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/ingelmunster.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag