BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

WaterSferen in Menen: Dobbero op Oude Leiearm

Gloednieuw eventconcept

Dobbero, het gloednieuw eventconcept waarbij je kan dobberen op het water in een unieke tank is een succes.

Zaterdag was het event in Menen uitverkocht. Onder een stralende zomerzon konden zo’n 860 mensen deelnemen aan de eerste editie.

Blijven drijven

Tijdens het dobberen kan je naar andere tanks peddelen waar je tijdens een brunch- of aperopakket met lokaal lekkers kan genieten van minivoorstellingen of animatie op verschillende plaatsen in het water: muziek door Sergeant Single, poëzie door Damme Zeemzoet, zang door Ursolla, verhalen door Framboise en meer. Wie dorst had, peddelde dan weer naar een drijvende bar. Toeschouwers en deelnemers konden op het vasteland eveneens terecht voor een hapje of een drankje. 

WaterSferen

Dobbero kadert binnen een ruimer aanbod aan nieuwe events onder de noemer ’WaterSferen’.

“Toerisme Leiestreek zet in 2023 volop in op het thema ‘vakantie aan het water/ Om extra beleving te creëren, werden drie nieuwe, unieke eventconcepten ontwikkeld, telkens bestaande uit meerdere edities. De vlotte verkoop van de Dobbero-events toont alvast aan dat dit type unieke belevingen aanslaat bij de bezoekers en de bewoners van de Leiestreek,” aldus Claude Croes, voorzitter van VZW Toerisme Leiestreek .

Armen, lopen en plassen

Ieder event gaat door op een zorgvuldig geselecteerde locatie aan het water; soms is dat de Leie, maar ook de Schelde, de Mandel, Oude Leie- en Oude Scheldearmen en andere waterlopen of -plassen komen aan bod. 

De WaterSferen events zijn een initiatief van Toerisme Leiestreek vzw, gerealiseerd met extra ondersteuning door de Provincie West-Vlaanderen en in samenwerking met eventbureau Festor en de deelnemende steden en gemeenten. De Dobbero-events worden samen met Tankkd gerealiseerd. 

Avelgem

Het eerstvolgende Dobbero-event gaat door op 9 september in Avelgem. Ook dit event is reeds volledig uitverkocht. Er zijn enkel nog tickets te verkrijgen voor het event in Avelgem op 17 september.

Er is keuze tussen een ton voor 2 pers., een ton voor 4 pers. En een ton voor 6 pers. Brunch- en aperopaketten kunnen eveneens vooraf besteld worden. Info & tickets kan je terugvinden op de website: www.toerismeleiestreek.be/watersferen .

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws