BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Zwevegem: manche Belgisch Kampioenschap telegeleide wagens

Op zondag 3 september 2023, organiseert Miniatuur Racing Club Zwevegem (MRCZ) vzw een manche voor het Belgisch Kampioenschap telegeleide wagens. De manche te Zwevegem is de voorlaatste tellend voor het Belgisch Kampioenschap van 2023.

MRCZ wordt omschreven als één van de meest technische circuits van het volledige BK. Daarnaast is het MRCZ buiten circuit geen permanent circuit en is er ook minder grip dan op een permanent circuit. Dat maakt het voor de piloten nog veel moeilijker om hun wagen af te stellen.

Drie klassen

Het Belgisch Kampioenschap wordt gereden in drie klassen:

Fun: deze klasse is bedoelt voor jongeren en oudere piloten. In deze klasse vinden we een mix van jong en oud. Om de jongere deelnemers te ondersteunen, wordt enkel voor hen een officieel klassement bijgehouden.

Stock: hier rijden alle wagens met de dezelfde motor, doordat iedereen met dezelfde motor rijdt zal je ook een deelnemers veld zien dat dicht bij elkaar rijdt.

Fronti: deze klasse wordt gereden met voorwiel aangedreven wagens.

Piloten

Er rijden dit jaar 15 piloten onder de vlag van MRCZ, een opmerkelijke stijging, nadat de club vorig jaar ongeveer 10 leden had die aan het Belgisch Kampioenschap deelnamen. Je ziet er onder meer Sven Leersnijder, Thierry Baekeland, Dieter Stock, Rony Claeys, Koen Dick, Victor Deram, Nick Verschelde, Kiano Hoorne, Stefan Rommens, Rico Claeys, Niels Degryze, Christophe Libeer, Dylan Dick, Patrick Room en Jeremy Deram aan het werk.

Programma

Op zaterdag 2 september 2023 (vanaf 10h tot 19h) kan er door de piloten vrij getraind worden.

Op zondag 3 september (start eerste reeks om 10h) wordt er dan geracet tegen de klok. ’s Voormiddags kwalificeren de piloten zich, in de namiddag worden de finales verreden. De prijsuitreiking wordt verwacht rond 17u.

Zowel op zaterdag als zondag is het publiek gratis welkom.

Meer informatie bij: Pieter Saelens

pieter.saelens@mrcz.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen