BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Benefiet voor aangepaste thuis revaliderende Hubbe Vanneste

Benefiet voor aangepaste thuis revaliderende Hubbe Vanneste

WAREGEM/GULLEGEM/KRUISEM– Met een benefiet event op 21 oktober in de Renson / Noa outdoor living showroom in Kruisem, slaan collega’s, vrienden en familie de handen in elkaar ten voordele van Hubbe Vanneste uit Wevelgem. Na ruim een jaar revalideren als gevolg van een ongelukkige duik in een zwembad, keert Hubbe – grotendeels verlamd – terug naar huis. Dit initiatief moet hem niet alleen een financieel duwtje in de rug geven, maar ook een hart onder de riem steken bij zijn verdere revalidatie thuis.

Eind augustus 2022 veranderde het leven van Hubbe Vanneste, 41, uit Gullegem voorgoed. Een ongelukkige duik in een zwembad, leverde hem een blijvende verlamming van vrijwel het volledige boven- en onderlichaam op. Deze plotse wending zorgde voor een immense uitdaging die Hubbe met een lach en een traan probeert te overwinnen. 

Nu, 1 jaar later, na een zware maar moedige revalidatie, staat Hubbe klaar om het UZ in Gent te verlaten en naar huis terug te keren.

Voor veel van de belangrijke aanpassingen die nodig zijn, om daar de draad van het dagelijks leven terug te kunnen oppikken, zijn overheidssubsidies voorzien of springt de verzekering bij. Maar die dekken lang niet alle kosten voor een tillift, een aangepast bed, automatische rolstoel, aanpassingen voor een vlotte toegang in zijn woning en vervoer. Bovendien slepen goedkeuringsprocedures daarvoor soms erg lang aan.

Helping Hands for Hubbe’

Daarom namen een aantal collega’s – Hubbe Vanneste was commercieel directeur bij de firma Renson in Waregem – vrienden en familieleden het initiatief om hem met het ‘Helping Hands for Hubbe’-benefiet event een financieel duwtje in de rug te geven voor een veilige en toegankelijke thuis. “Maar naast de centen die we hiermee hopen op te halen, willen we met dit event Hubbe vooral ook een ‘hart onder de riem’ steken. We willen hem tonen dat hij er niet alleen voor staat in zijn verdere revalidatie, dat er tal van mensen voor hem klaar staan”, verduidelijken de initiatiefnemers het dubbele doel van de benefietavond. 

‘Helping Hands for Hubbe’ gaat door op 21 oktober in het Outdoor experience center NOA outdoor living van Renson in Kruisem (Polydore Rensonstraat 8) en telt 3 formules. Voor het diner ‘Beats & Flavours’ betaal je €150 per persoon of €1500 per tafel van 10. Voor deelname aan de formules ‘Beats & Bites’ & ‘Beats’ betaal je respectievelijk €50 of €25 per persoon.

Inschrijven kan tot en met 14 oktober via www.hh4h.be Wie er op 21 oktober niet bij kan zijn, maar Hubbe toch wil steunen, kan ook een vrije gift doen, alle info eveneens terug te vinden op de website van dit event.

Meer informatie: 

www.hh4h.be

FB: Facebook

Instagram: @hh4hubbe

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws