BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Berre komt naar Night of the Proms

ANTWERPEN – Night of the Proms pakt uit met een verrassing van formaat. Aan de line-up van dit jaar wordt de Belgische singer-songwriter Berre toegevoegd. Zoals elk jaar geeft Night of the Proms het podium aan een nieuwe jonge artiest. Hij deelt de affiche met Clouseau, Anastacia, James Morrison en de Amerikaanse superband Toto. Ook de klassieke artiest van dit jaar is bekend: de Amerikaanse cellist Nathan Chan vervoegt de line-up. Het feest van klassiek en pop vindt plaats op 24, 25 én 26 november 2023 in het Sportpaleis.

Rijzende ster

Berre Vandenbussche is geboren om met zijn muziek in de spotlights te staan. In 2014 neemt hij deel aan de eerste editie van de ‘The Voice Kids’. Hij waagt later ook nog zijn kans in de talentenwedstrijd ‘Regi’s Academy’. Maar zijn doorbraak komt er dankzij TikTok. Sinds november 2020 – in volle pandemie – dropt Berre op het platform covers die hij opneemt in zijn garage. Zijn versie van ‘Lost Without You’ van Freya Ridings – opgenomen in de parkeergarage van een supermarkt – is intussen bijna tien miljoen keer bekeken.

Say my name

In 2022 tekent Berre bij een groot platenlabel en brengt hij zijn eerste single ‘Say My Name’ uit. Het nummer haalt de derde plaats in de Ultraptop 50 en levert hem zijn eerste gouden plaat op. Daarna volgen nog de singles ‘Better Off Alone’, ‘Thrill Of It All’ en de nieuwste single ‘Kissing Strangers’.

“Het belangrijkste is dat mensen zich kunnen herkennen in wat ik maak. Dat ze mijn nummers beluisteren wanneer ze gestrest of verdrietig zijn. Daarom gebruik ik zelf muziek, om gevoelens in kwijt te kunnen. Mensen oprecht te raken. Night of the Proms vind ik in die zin wel een zeer mooie uitdaging die ik met beide handen aanneem. Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik met een groot orkest en koor optreed. Ik kijk er echt naar uit”, vertelt Berre.

Night of the Proms op vrijdag 24 november, zaterdag 25 november en zondag namiddag 26 november 2023 in het Antwerps Sportpaleis. Met o.a. Toto, Clouseau, Anastacia, James Morrison, Berre en cellist Nathan Chan. Onder begeleiding van het koor Fine Fleur en het Antwerp Philharmonic Orchestra met dirigente Alexandra Arrieche.

Tickets en info via www.nightoftheproms.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws