BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Brandweer zet zijn poorten open ter gelegenheid van 60 jaar brandweerkazerne

Wie een unieke blik wil werpen achter de schermen van brandweerpost Kuurne en grasduinen in zijn rijke geschiedenis is welkom op kermiszondag 1 oktober van 10 tot 18 uur in de brandweerkazerne gelegen aan het Weggevoerdenplein 8.   Naast het wagenpark die te bezichtigen valt, staan ook diverse demo’s gepland, kunnen durvers plaats nemen in een tuimelvoertuig, zijn er preventietips rond brandveiligheid en nog zoveel meer…

De geschiedenis van brandweer Kuurne gaat terug tot het jaar 1868.  Het was toenmalig burgemeester Henri Andries die het korps stichtte.  Ondertussen 155 jaar later heeft het korps reeds diverse wijzigingen meegemaakt en werd ondertussen opgeslorpt door de brandweerzone Fluvia.  Gezien het exact 60 jaar geleden is dat de kazerne waarin de brandweer van Kuurne gehuisvest is de deuren opende, wordt deze bijzondere gelegenheid aangegrepen om een open poort dag te organiseren. 

Hoe goed ken jij de brandweer?

“Heel wat mensen kennen de brandweer omdat ze onze wagens horen uitrukken bij nood”, vertelt Jurgen Delava van brandweerpost Kuurne, “Als je echter gaat vragen wat wij zoal doen, dan zal het al een stuk moeilijker gaan worden.  Met onze open poort dag willen we echter onze bezoekers van dichtbij laten kennismaken met de brandweer  en ons takenpakket en tevens van deze gelegenheid gebruik maken om mensen goesting te laten krijgen om toe te treden tot de brandweer.  Ondanks we de laatste jaren wat verse instroom kenden, diende we toch vast te stellen dat de uitstroom groter is dan de instroom.  Daarom komt ook tijdens onze open poort dag de jeugdbrandweer langs om hun kunnen te demonstreren in de namiddag.  Toetreden tot de jeugdbrandweer kan immers al vanaf 14 jaar om de broodnodige ervaring op te doen.” 

Photobooth

Maar er valt nog veel meer te beleven op de open poort dag van brandweerpost Kuurne.  Wie met gans het gezin in brandweerkledij op de foto wil of een redding op hoogte eens wil meemaken zit eveneens goed die dag.  Ook de kinderen worden zeker niet vergeten tijdens deze open poort dag gezien ze kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd, de kans krijgen om te leren blussen en tevens zich kunnen uit leven op een van de springkastelen.  De klas die trouwens het meest aantal kinderen heeft die een tekening indienden krijgt van de brandweer een heuse brandweer verwendag cadeau!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online