BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brita informeert over veiligheid sodaTRIO en sodaTRIO PRO bruiswatermachines

Brita informeert over veiligheid sodaTRIO en sodaTRIO PRO bruiswatermachines

In het belang van ieders veiligheid bericht BRITA haar klanten en consumenten snel en uit voorzorg over de producten sodaTRIO en sodaTRIO PRO.

Uitgebreide tests

Het bedrijf voert uitgebreide tests uit vooraleer producten op de markt te brengen en monitort deze bovendien ook voortdurend na de lancering.  Deze voortdurende observaties hebben aangetoond dat de plastic connector aan de bovenkant van de veiligheidscontainer, mogelijk niet bestand is tegen de
druk van een glazen fles, die breekt tijdens het carboniseren.

Scherven uit de veiligheidscontainer

Hierdoor kunnen scherven uit de veiligheidscontainer vliegen met gevaar voor letsel. BRITA raadt consumenten ten zeerste aan te stoppen met het gebruik van de glazen fles in combinatie met de sodaTRIO en sodaTRIO PRO bruiswatermachines.

Totdat het apparaat vervangen is, mag de bruiswatermachine ENKEL met de roestvrijstalen fles – die in het startpakket zit – worden gebruikt. Deze veiligheidswaarschuwing geldt voor de versies ‘wit’, ‘zwart’ en ‘roestvrij staal’. Overige BRITA-producten zijn niet getroffen. Het gebruik van sodaTRIO en sodaTRIO PRO bruiswatermachines met een roestvrijstalen fles is veilig en kan zonder aarzeling plaatsvinden.

Contact nemen met de klantenservice hotline

Als gevolg van dit ongemak, krijgen consumenten die contact opnemen met de klantenservice hotline, daarom gratis een extra roestvrijstalen fles van 1 liter, totdat het product op een later tijdstip wordt vervangen. Als alternatief kan het product worden geretourneerd voor een volledige terugbetaling.

Alle informatie over de klantenservice hotline vind je hier http://www.brita.net

Over de BRITA Group:

Met een totale omzet van 664 miljoen euro in boekjaar 2022 en 2.262 medewerkers wereldwijd (waarvan 1.221 in Duitsland) is de BRITA Group één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van drinkwa- ter optimalisatie en individualisering. Het al lang bestaande merk BRITA heeft een vooraanstaande positie op de mondiale waterfiltermarkt. Het familiebedrijf gevestigd in Taunusstein bij Wiesbaden is vertegen- woordigd door 30 nationale en internationale dochterondernemingen en vestigingen, evenals aandeel-houders-,distributie- en industriële partners in 70 landen op alle vijf continenten. Het heeft productielocaties in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en China. Opgericht in 1966, ontwikkelt, produceert en distribueert de uitvinder van de huishoudelijke waterfilterkan een breed scala aan innovatieve oplossingen voor drinkwateroptimalisatie voor particulieren (waterfilterkannen, tapsystemen en BRITA Integrated Solutions voor kleine en grote elektrische apparaten van gerenommeerde fabrikan- ten) en commercieel gebruik (hotelsector, restaurants, catering en verkoopautomaten) plus leidingwater- dispensers voor kantoren, scholen, restaurants en de hygiënegevoelige zorgsector (ziekenhuizen,verzorgingshuizen). Sinds 2016 werkt BRITA samen met Whale and Dolphin Conservation (WDC) om de oceanen van de wereld te beschermen tegen plastic afval en als zodanig om walvissen en dolfijnen te beschermen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws