BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Brussel viert dit jaar de 10de verjaardag van het Street Art Parcours

Brussel toekomstige hoofdstad van de street art

Straten die veranderen in levende doeken en muren in creatieve taferelen. Door de jaren heen transformeerde Street Art Parcours het Brusselse landschap.

Sinds 2013 biedt het Street Art Parcours – op initiatief van de schepen van Cultuur – Brusselse en internationale kunstenaars de kans, om hun stempel te drukken op de stad, via gedurfde en geëngageerde muurschilderingen.

In totaal werden er meer dan 150 werken gemaakt in de verschillende Brusselse wijken. Murals en andere artistieke acties die de stad verfraaien, de bevolking boeien en toeristen aantrekken. Deze tien jaar van artistieke creatie hebben Brussel op de kaart gezet van de internationale urban art. Een succesverhaal dat nu wordt gevierd met een geweldig programma.

10 jaar Street Art Parcours: een feestelijk programma

Om deze verjaardag te vieren, stellen Delphine Houba, schepen van Cultuur van de Stad Brussel, en de dienst Cultuur van de Stad Brussel een rijkgevuld artistiek en feestelijk programma voor :

• 9 nieuwe werken van Belgische en internationale kunstenaars (Iota, Nora Juncker en Manon Brûlé, Alaa Satir, Dema, 3ttman, Momo, Isaac Cordal, Helen Bur en Alba Fabre Sacristàn).

• 1 tentoonstelling over de Amerikaanse graffiti-fotografe en fotojournaliste Martha Cooper, en Nina Kramer, de Duitse fotografe van de hiphopscene. 

• Gratis rondleidingen in 3 talen (NL/FR/EN) om deze parcours te ontdekken tijdens 3 weekends.

• Een feestelijke avond in Reset met muziek, slam, dans en meer, om deze 10e verjaardag in stijl af te sluiten! 

Save the date  ! Omdat Brussel een onmisbare stop geworden is voor liefhebbers van streetart, is het Street Art Parcours zeker een van de must-do’s van dit najaar. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws