BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Dit weekend asfaltwerken op Oudenaardsesteenweg in Kortrijk

KORTRIJKVrijdagavond 29 september start de volgende fase van de werken aan de op- en afritten van de E17 en R8 in Kortrijk. De Oudenaardsesteenweg richting Kortrijk-Centrum krijgt dit weekend een nieuwe asfaltlaag. Zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer moeten een omleiding volgen. Volgend weekend is de Oudenaardsesteenweg richting Zwevegem aan de beurt.

Van vrijdagavond tot maandagochtend legt de aannemer een nieuwe asfaltlaag aan op de Oudenaardsesteenweg richting Kortrijk. Hij werkt op het gedeelte tussen de E17 en de R8. 

Verkeer richting Kortrijk Centrum volgt een omleiding

Al het verkeer vanuit Zwevegem richting Kortrijk moet een omleiding volgen via de Oudenaardsesteenweg (N391) en de Kanaalstraat. Daarnaast gaat ook de afrit van de binnenring richting Kortrijk-Centrum dit weekend dicht.

Om het centrum te bereiken vanaf de binnenring, moet je verder rijden tot aan de volgende afrit (Kortrijk-Zuid). De oprit van de E17 richting Gent is open. Vanuit Zwevegem kan je dus gewoon de E17 richting Gent oprijden. Fietsers volgen nog altijd een omleiding via het Guldensporenpad.

Gevaarlijk punt op de Oudenaardsesteenweg

Wegen en Verkeer werkt sinds begin september aan de op- en afritten. Enkele aanpassingen moeten de verkeerssituatie aan het complex veel veiliger maken. De fietsoversteken zijn nu breder en beter afgeschermd, het fietspad richting het centrum ligt verder van de rijweg. Het aantal rijstroken op de Oudenaardsesteenweg werd ook teruggebracht van 2 naar 1.

Volgende week geen hinder

Alle aanpassingen aan de infrastructuur zijn vrijdagavond achter de rug. Daarna legt de aannemer op twee locaties een nieuwe asfaltlaag aan. Dit weekend is de Oudenaardsesteenweg richting Kortrijk aan de beurt, volgend weekend de Oudenaardsesteenweg richting Zwevegem. Van maandagochtend tot vrijdagavond is er geen hinder. Als het weer tegenzit, kan het zijn dat de planning nog wijzigt.

Alle informatie over de hinder tijdens de werken kan je vinden op wegenenverkeer.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken
Domino opent deuren

Domino opent deuren

KORTRIJK – Er is een nieuw ambachtelijk baken van smaak en inclusie in de stad. Bakkerij “Domino” opent haar deuren in de Filips van de

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen