BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Dubbel goud voor brouwerij De Brabandere op world beer awards 2023

RED by Petrus en Petrus Aged Pale

Beide bieren van brouwerij De Brabandere mogen zich vanaf nu ’s werelds beste in hun categorie noemen. “We zijn zeer trots dat we opnieuw in de prijzen vallen, maar deze is toch extra speciaal”, zegt Albert De Brabandere, CEO van Brouwerij De Brabandere. “Twee keer de beste van België en nu ook de beste van de wereld mogen zijn met RED by Petrus en Petrus Aged Pale hebben we nog niet meegemaakt”, gaat Sales- en Marketingdirecteur Stijn Vermoere verder.

Medailles

Brouwerij De Brabandere won goud in de topcategorie “Flavoured Fruit & Vegetable” met RED by Petrus. Het is niet de eerste medaille voor RED, maar nu mag het zich, het beste zware fruitbier ter Wereld noemen. Het intrigerende krachtig fruitbier met de ideale zoetzuur balans, valt duidelijk in de smaak.
Petrus Aged Pale is naast beste sour van België nu ook beste sour ter Wereld in de categorie “sour & wild ale”. Al jaren dé referentie voor zacht-zure bieren. Het bier rijpt 24 maanden in imposante eiken houten foeders waardoor het de aangename zurige smaak met enkele fruitige toetsen krijgt.

World beer awards

De World Beer Awards zijn een jaarlijkse internationale biercompetitie in verschillende categorieën.

De beoordeling gebeurt in Azië, Europa en Amerika, waarna de beste bieren uit elk land, het in een finale tegen elkaar opnemen.

Dit jaar was een recordeditie met deelnemers uit meer dan 55 landen. In elke categorie worden bronzen, zilveren en gouden medailles uitgereikt. Het bier met de gouden medaille die de beste score haalt, mag zich landwinnaar noemen. Deze ‘Country Winners’ komen vervolgens uit in een tweede ronde, waarin per categorie wordt beslist, welk bier het beste is ter wereld (World’s Best).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
Geen koers in Bavikhove op 27 april

Geen koers in Bavikhove op 27 april

BAVIKHOVE – Nadat de samenwerking met Hand in Hand begin 2024 beëindigd werd, drukte vzw de Nieuwe Velovrienden even op de pauzeknop. De bestuursleden beraden