BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Economisch Huis Oostende en VDAB zetten mobiele units in

Economisch Huis Oostende en VDAB zetten sectoren industrie en horeca in de kijker met mobiele units

Veel jobkansen

De industrie en de horeca bieden heel veel jobkansen voor wie werk zoekt en carrièremogelijkheden voor wie al werk heeft.

VDAB zet daarom samen met Economisch Huis Oostende mobiele units in om de opleidingen, begeleiding en vacatures in deze sectoren voor te stellen aan iedereen die interesse heeft om in de industrie of de horeca aan de slag te gaan.

De units zijn te vinden op het Sint-Petrus-en-Paulusplein in Oostende van maandag 4 t.e.m. vrijdag 8 september 2023. 

Eind juli 2023 telde de provincie West-Vlaanderen meer dan 1.500 openstaande vacatures in de industrie en meer dan 700 openstaande vacatures in de horeca die rechtstreeks aan VDAB waren gemeld in het normaal economisch circuit zonder uitzendkrachten (NECzU). Voor Stad Oostende ging het over 48 openstaande vacatures in de industrie en maar liefst 108 openstaande vacatures in de horeca. 

Promo-unit industrie en horecatrailer

Deze cijfers bewijzen nog maar eens de grote nood aan extra werkkrachten. Daarom zet VDAB in samenwerking met Economisch Huis Oostende de promo-unit industrie en de horecatrailer in om de sectoren bekend te maken bij het grote publiek. 

Mensen die interesse hebben in technische beroepen, kunnen langskomen in de promo-unit industrie. Bemiddelaars en instructeurs van VDAB geven uitleg over de jobs in de sector en de verschillende opleidingen die VDAB en zijn partners bieden. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: met de lassimulator, de CNC-simulator en de 3D-printer proeven ze van werken in deze sector.

In de horecatrailer kunnen de bezoekers dan weer hun horecatalenten testen. Een ervaren lesgever van VDAB laat hen laagdrempelige opdrachten uitvoeren om hun praktische vaardigheden en kennis rond onder meer voedselveiligheid te testen. Na de evaluatie krijgen de kandidaten feedback of ze onmiddellijk aan de slag kunnen in de keuken of de zaal van een horecazaak of als er eerst nood is aan opleiding. Dat kan zowel een onlinecursus zijn, een opleiding in het opleidingscentrum van VDAB of een opleiding op de werkvloer van een horecabedrijf.

Matchen

Robert De Clercq, directeur VDAB West-Vlaanderen: “We willen de openstaande industriële en horecavacatures in en rond Oostende matchen met de werkzoekenden die interesse hebben in deze sectoren maar misschien nog geen ervaring hebben. Deze mobiele units bieden hen de kans om te verkennen, te leren en te ontdekken welke carrière- en opleidingsmogelijkheden er voor hen zijn.”

Charlotte Verkeyn, schepen van ondernemen Stad Oostende: “De horeca- en industriesector bieden heel wat kansen voor een boeiende job. Werkzoekenden krijgen in deze trailers alle info over werken in één van deze sectoren en kunnen bovendien al eens onderzoeken of ze er talent voor hebben. Het Economisch Huis Oostende en de VDAB staan daarna paraat om hen te begeleiden in hun zoektocht naar werk.”

Praktisch

De promo-unit industrie en de horecatrailer zijn van 4 t.e.m. 8 september 2023 te vinden op het Sint-Petrus-en-Paulusplein in Oostende. Je kunt er elke voormiddag terecht tussen 9.00 en 12.00 uur en elke namiddag tussen 13.00 en 16.00 uur (behalve maandagvoormiddag en vrijdagnamiddag).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws