BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Jan Vervaet wint 40 ste editie halve marathon “Rapper dan een Ezel”

Afgelopen vrijdag vond in de centrumstraten van Kuurne een nieuwe editie plaats van de halve marathon “Rapper dan een Ezel” met aankomst in de schaduw van de Sint-Michielskerk. Met een afstand van 21,5 kilometer en maar liefst 507 enthousiaste deelnemers meteen een schot in de roos voor de organisatie achter dit evenement die dit jaar aan zijn 40 ste editie toe was. 

De halve marathon “Rapper dan een Ezel” is trouwens niet alleen een sportief evenement, maar tevens ook het startschot voor vier dagen feestelijkheden in Kuurne.   Ook deze editie werden de sportievelingen opnieuw aangemoedigd door heel wat enthousiaste toeschouwers die zich langs de kant van de weg hadden opgesteld, meteen een geweldige manier om zowel sport als cultuur te ervaren. 

Ezelsjogging

Maar voor aleer het startschot van de halve marathon werd gegeven was het eerst de beurt aan de deelnemers van de Ezelsjogging.    De oproep die eerder werd gelanceerd door de organisatie achter de Ezelsjogging om minstens 900 deelnemers aan de start te zien verschijnen dit jaar werd alvast ruimschoots behaald.  Klokslag 18.15 uur gingen alle deelnemers van de Ezelsjogging dan ook van start voor een parcours van 2,4 of 6 kilometer. 

Aflossingswedstrijd

Een uurtje later was het dan de beurt aan de aflossingswedstrijd 7 x 150 meter waaraan 48 leerlingen van de Kuurnse scholen aan deelnamen.  Ondertussen stoomden ook de overige atleten zich al klaar voor hun deelname aan de 40 ste editie van de halve marathon of de 25 ste editie van de jogging .  Naast de 507 deelnemers aan de halve marathon daagden ook 148 deelnemers op voor de aflossingskoers. 

Op de foto winnaar Jan Vervaet

Halve marathon

In de halve marathon wist Jan Vervaet de concurrentie achter zich te laten en in een tijd van 1:07:40.1 uur de 21,1km uit te lopen.  Tweede werd Ward Van Der Kelen die finishte in 1:07:46.9 uur.  De top drie werd afgesloten bij de mannen door Jonas Versteele.  Bij de dames kwam Bianca Serroen als eerste over de aankomstlijn, in een tijd van 1:16:26.5 5 uur, gevolgd op een tweede plaats door Liz Romo.  Bij de dames mocht Ann-Sophie Duyck de top drie afsluiten.  Snelste Kuurnse ezels van 2023 waren ditmaal Ella Vanpoucke en Emile Vervaeke.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online