BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kobe Dewaele verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Kuurne

Reeds voor de 29 ste  keer ging Kuurne op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester.  In totaal werden daarbij 140 stemmen uitgebracht door de leerlingen van de Kuurnse scholen. 

“We dienden echter dit jaar 3 stemmen af te keuren gezien de persoon alle bolletjes had gekleurd”, vertelt Robbe Bleuzé die een van de stuwende krachten is achter de kindergemeenteraadsverkiezing, “Ook dit jaar werd het opnieuw een spannende nek aan nek race waarbij de kandidaten heel wat campagne hebben gevoerd!”  29 jaar terug was Kuurne de derde gemeente van Vlaanderen die dergelijke verkiezing inrichtte.   Nadat eerder zondagmorgen de kindergemeenteraadsleden in besloten zitting waren samen gekomen in het oude gemeentehuis van Kuurne om uiteindelijk te stemmen wie kinderschepen en – burgemeester zou gaan worden, kon zondagmorgen even na 11 uur in de raadzaal van het gemeentehuis de bekendmaking van start gaan wie de nieuwe kinderschepenen en – burgemeester zou gaan worden.  Jels Devlaminck kreeg daarbij de taak om het geheel aan elkaar te praten.  Kobe Dewaele van VBS St. Pieter werd daarbij verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Kuurne.  Zijn schepenen zijn Renée Roobrouck, Iro Defever, Amélie Deleu, Merijn De Bosschere en Chadi Abid. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op