BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kuurns kampioenschap “sacoche werpen” gewonnen door Thibault Maertens

Een vreemd tafereel zaterdagnamiddag op ‘de Leiehoek’ in Kuurne gezien heel wat mannen ongegeneerd het aandurfden om een echte vrouwen ‘sacoche’ ter hand te nemen en er ook mee te pronken.  Even voelde het aan of de Leiehoek goes Aalst carnaval ging, maar niets was minder waar.

Zaterdagnamiddag vond een nieuwe editie plaats van het Kuurns kampioenschap “sacoche werpen”.  In totaal 40 deelnemers daagden op om het tegen elkaar op te nemen, waaronder 31 stoere mannen, 1 vrouw en acht kinderen.  Bij de vrouwen maakte de worp van de ‘sacoche’ een vlucht van 12 meter.  Bij de mannen ging het er iets heftiger er aan toe. 

Parasol gesneuveld

Een zonneparasol, waar een van de worpen op terecht kwam moest er zelfs aan geloven.  Een andere favoriete landplaats van de vliegende handtas was het dak van de toiletcontainer.  Winnaar van de wedstrijd werd dit jaar Thibault Maertens die zijn ‘sacoche’ maar liefst 25,80 meter ver gooide.  “Het is duidelijk dat onze Kuurnse mannen niet verlegen zijn om met een vrouwen handtas gezien te worden”, lacht Hanne Noppe van het organiserend comité, “Ze stonden zelfs in rij aan te schuiven om ermee te kunnen werpen.  De spelregels zijn eenvoudig van het kampioenschap, elke deelnemer gooit met dezelfde handtas om zo niemand te kunnen bevoordelen.  Wie een worp doet over de gooilijn of de handtas buiten het aangeduide gooigebied doet landen, heeft een ongeldige worp gedaan die niet in aanmerking komt voor het klassement.” 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws