BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws

Kuurnse pleinen feestelijk geopend met een zee aan activiteiten en een DJ set van Regi

Zaterdagnamiddag en – avond vond de apotheose plaats van de Kuurnse centrumvernieuwing, waarbij het marktplein en de tramstatie plechtig werden geopend. 

Vanaf 16.30 uur werden de feestelijkheden op gang getrokken met diverse gratis activiteiten zoals straatanimatie, een Silent disco, kinderkermisattracties, een treintje die diverse kuurnse locaties aandeed, een selfie parcours en noem maar verder op. 

Om 19 uur werd op het marktplein voor alle aanwezigen een gratis traktaat gegeven in de vorm van hotdogs en consummaties om dan vervolgens terug te gaan naar de beginjaren van Diedjies met een 20 minuten durende DJ set van DJ Podé.  Net voor de aanvang van de DJ-battle tussen burgemeester Francis Benoit van Kuurne en burgemeester Ruth Vandenberghe van stad Kortrijk die uitdraaide op een spannende strijd waarin het aanwezige publiek volledig in opging werd nog door het volledige schepencollege de knop ingedrukt die beide pleinen feestelijk met een knal en slingers openden.  Het was uiteindelijk burgemeester Francis Benoit die door het aanwezig publiek werd uitgeroepen tot winnaar van de DJ – Battle, waarna Regi de temperatuur op het nokvolle Kuurnse marktplein verder mocht laten stijgen.  De feestelijkheden werden afgesloten met nog een DJ set gebracht door DJ Dirk Stoops.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws