BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Lander Lobbestael snelste in Gits Koerse

Foto Samson

Vrijdag 8 september vond een nieuwe editie plaats van Gits Koerse die een open koers is van en voor wielertoeristen.  Vergunninghouders worden daarbij niet toegelaten. 

Naast de eer mag de winnaar van de wielerwedstrijd ook de een enige echte kassei uit de Gitsberg meenemen naar huis, uitgereikt uit handen van koersdirecteur Nico Mattan.  De deelnemers kregen afgelopen vrijdag een parcours voorgeschoteld waarin acht beklimmingen over de Gitsberg waren opgenomen en over een afstand van 50 km ging.  Het waren burgemeester Frederik Demeyere (CD&V) en ex-prof wielrenner Nico Mattan die de wedstrijd letterlijk op start mochten schieten omstreeks 18.45 uur.  Winnaar werd uiteindelijk Lander Lobbestael die de 50 kilometer aflegde in 1:11:49.942 met een gemiddelde snelheid van 41,76 km/h.  Als tweede kwam Niels Godderis  over de aankomstlijn.  De top drie werd afsloten door Jonas Moeyaert.   Na de podiumceremonie werd het feest verder gezet op de afterparty waarop DJ CLARRIX, Mr. Majar & DJ Twone het beste van zichzelf gaven.   

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport