BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Middelkerke huldigt groene welzijnssite in

Dankzij de inzet van de eigen gemeentelijke diensten groeide de Middelkerkse welzijnssite uit tot een toegankelijke groene zone. De groene zone omringt alle welzijnsdiensten, het lokaal dienstencentrum, de jeugddienst, de kinderopvang en het woon & zorgcentrum. Met een middag vol animatie en plezier werd deze site op zondag 24 september feestelijk in gebruik genomen.

Zorg wordt steeds belangrijker

Burgemeester Dedecker nam de vergoening van de welzijnsite bij het begin van de legislatuur op in het beleidsplan. “Deze site is al jarenlang een plek waar zorg en ondersteuning centraal staan. Een functie die met verloop van tijd steeds belangrijker wordt. Op deze welzijnssite trachten heel wat diverse mensen een antwoord te vinden op vaak uitdagende en uiteenlopende vragen. Het leven is voor veel mensen niet simpel. Ondersteuning gaat steeds meer over generaties heen en uiteraard zorgen conflicten voor een groei van ons internationale zorgcliënteel. Daar moet je als hedendaagse organisatie klaar voor zijn.”

Nieuw WZC was eerste aanzet

Voor schepen en voorzitter van BCSD Dirk Gilliaert brengt de groepering van alle welzijnsdiensten rond een aangename site zorg naar een hoger niveau. “De aansteker tot dit alles was de realisatie van het nieuwe woonzorgcentrum. Dat dominosteentje zette 10 jaar geleden een golf van verandering in gang. De oude zorgvleugel in De Stille Meers konden we ombouwen tot multifunctionele lokalen en kantoren. Onze medewerkers konden zo in betere omstandigheden werken en hun dienstverlening optimaliseren.”

“En toen we de oude zorgwoningen afbraken ten gunste van de nieuwe serviceflats, opende dat perspectieven voor meer groen en voor een verbindend speelplein tussen de verschillende diensten. Want ook de jeugddienst en de kinderopvang vonden ondertussen hun onderkomen op deze site.

Verfrissende mix van generaties

“Eigenlijk creëren we hier een plek voor alle generaties. Daar hecht ik als schepen voor jeugd en onderwijs veel waarde aan. Die mix van jong en oud zorgt voor een fijne dynamiek en uitwisseling. Men zegt niet voor niets: “Er is een dorp nodig om een kind op te voeden.” Je voelt hier de warmte en de open armen van onze experts en consultenten”, besluit schepen Natacha Lejaeghere.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws