BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Soupapke tekent terug present op ‘Kuurne kermesse’

Op de foto herkennen we van links naar rechts: Geert Blomme (Berke), Rik Nuyttens (Ture), Lien Vanhauwaert (Soeur Sourire), Viviane Rogolle (Zuster Fientje), Katrien libeert (Marie madeleine), Carla Meyhui (Marie – Jeanne), Paul Declercq (Borje) en Jos Depypere (Soupapke)

Na weken van repeteren tekent Soupapke en zijn trawanten zaterdag 30 september, omstreeks 11.15 uur opnieuw present in de feesttent op parking Damier te Kuurne om kolder te brengen van eigen bodem.  Dit jaar zelfs in grand complet.  Uiteraard is de uitvalsbasis van geroddel opnieuw het café van Ture waar heel wat aspecten van Kuurne van het afgelopen jaar aan bod zullen komen.

Twee weken terug werd Soupapke nog vereeuwigd in een reus en dit werd alvast goed onthaald bij de volledige crew die het typetje, gespeeld door Jos Depypere, omringt.  Na jaren hun vertoning te hebben gebracht op de pui van het gemeentehuis staat ook dit jaar de opvoering van Soupapke en zijn trawanten gepland in de feesttent. 

Grand Complet

“Spelen op de pui gaf wel iets speciaals moet ik zeggen”, vertelt Rik Nuyttens, die het typetje Ture speelt, “Maar er waren ook nadelen, zo denk ik maar aan onder meer de klank, te weinig zitplaatsen en we waren te sterk afhankelijk van het weer.  Met onze verhuis naar de feesttent zijn deze problemen nu gelukkig allemaal opgelost.  Dit jaar spelen ook opnieuw alle personages mee aangevuld met enkele gast rolletjes.  Uiteraard is mijn café opnieuw de plaats waar alles zich afspeelt.   Dit jaar werden de teksten geschreven door Jos Depypere (Soupapke) die daarbij de ondersteuning kreeg van Philip Vertriest.  Het team rond Soupapke zou ik omschrijven als een echte vriendengroep die hoe dichter de ‘Kermesse’ nadert hoe meer de mayonaise plakt. 

Gans het weekend actief met optredens

De meeste bezoekers van de Ezelsfeesten kennen ons enkel van de vertoning die wij brengen op zaterdagvoormiddag, maar ook op vrijdag gaan wij reeds met een deel van de groep optreden voor de mensen van het rusthuis H. familie om er songs te brengen en op zondag 22 oktober doen wij dat nog eens over op de receptie van de 80 jarigen.   Vier weken lang zijn wij gedurende vier dagen per week al druk bezig met repeteren zodat zaterdag alles goed zou lopen, al moet ik bekennen dat sommigen onder ons tijdens de opvoering zelf wel eens durven af te wijken van het geplande scenario.  Dit jaar hadden we ook een revue gepland maar deze hebben we helaas moeten afgelasten gezien dit een te zware lichamelijke belasting was voor sommige van onze spelers.” 

Spelen dit jaar mee in de Sketch van Soupapke:

Geert Blomme (Berke), Rik Nuyttens (Ture), Lien Vanhauwaert (Soeur Sourire), Viviane Rogolle Zuster Fientje),  Katrien libeert (Marie madeleine), Carla Meyhui (Marie –  Jeanne), Paul Declercq (Borje), Jos Depypere (Soupapke), Sybe vande Meulebroucke (Sybe) en Frederick Tytgat (als Johan supperter nr 1).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online