BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Gemeentelijk Leieslagcomité schenkt cheque van 800 euro aan vzw Levensvreugde

VZW Levensvreugde vierde haar 50ste verjaardag

Het Gemeentelijk Leieslagcomité Kuurne

VZW Levensvreugde vierde haar 50ste verjaardag met een receptie en een BBQ in de lokalen van de Branding. Daar overhandigde Het Gemeentelijk Leieslagcomité Kuurne een cheque van 800 euro.

Dit laatste was de opbrengst van het georganiseerd concert n.a.v. 900 jaar Kuurne van 1 juni jongstleden.

Militaire Muziekkapel

Toen bracht de Koninklijke Militaire Muziekkapel van de Gidsen een hoogstaand concert dat op vandaag nog naklinkt. Door de toegangsprijs van het concert laag te houden, kregen heel veel mensen de kans om dat schitterend concert mee te pikken.

Anderzijds bedanken we ook de sponsors en het gemeentebestuur voor de support die het concert mogelijk maakten én dat hierbij een positieve steun richting de jarige VZW Levensvreugde kon worden overgemaakt.

Wekelijkse zwemlessen

VZW Levensvreugde organiseert wekelijks op zaterdag van 13u. tot 14u, zwemlessen voor mensen met een beperking in het Kuurnse zwembad, dat hiervoor dan door de gemeente voor deze mensen ter beschikking wordt gesteld.

Zo ontstaat er een rustige zwemomgeving voor jongeren en ouderen die met een beperking door het leven gaan.

We denken hierbij aan fysieke, visuele, auditieve of mentale beperkingen.  Speciaal voor kinderen uit deze doelgroep van 5 tot 12 jaar die het zwemmen nog moeten aanleren, start vzw Levensvreugde met een lessenreeks op 16 september.  Meer info en inschrijven vind je bij karel.decoene@telenet.be .

Opgetogen

Uiteraard was VZW Levensvreugde heel opgetogen en dankbaar voor het steuntje in de rug van het Gemeentelijk Leieslagcomité. 

Zo kunnen gediplomeerde zwemleerkrachten worden aangetrokken, om op zaterdagmiddag de kinderen bij vzw Levensvreugde te leren zwemmen. 

Voorzitter Marnic Sabbe schetste tijdens zijn dankwoord, ook een overzicht van 50 jaar werking bij VZW Levensvreugde. Naast de zwemlessen werden in de voorbije decennia ook tal van andere activiteiten georganiseerd zoals kerstfeestjes, waterski-kampen, bowling-avonden …

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online