BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

W.A.R.- WEEK in woonzorgcentrum zorg en welzijn te Kuurne

Van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 september vinden in woonzorgcentrum Zorg en Welzijn in de Gasthuisstraat 24 te Kuurne W.A.R.-dagen plaats.  Met deze W.A.R.-dagen wil de War Association to Remember Belgium de oorlogsherinneringen verder levendig houden gezien er jaar na jaar minder  oud-strijders zijn die hun oorlogsverhalen nog kunnen verder na vertellen. 

“Toen wij de vraag kregen van de War Association to Remember Belgium uit Marke om in ons woonzorgcentrum W.A.R.-dagen te organiseren zijn wij zeer snel ingegaan op hun aanbod”, vertelt Stefanie Theuninck van woonzorgcentrum Zorg en Welzijn, “Het thema oorlog is echter terug actueler dan ooit.  We beseffen wel dat dergelijke tentoonstelling ook bepaalde emoties kan losweken bij onze bewoners en daarom willen we dan ook gedurende de ganse periode van de W.A.R.-dagen een extra luisterend oor zijn voor wie wenst te ventileren van onze bewoners over zijn oorlogsbelevenissen. “ 

Meer dan gewoon een tentoonstelling

De W.A.R. dagen in woonzorgcentrum Zorg en Welzijn zijn echter meer dan gewoon zomaar een tentoonstelling. “15 jaar terug werd van start gegaan met onze eerste tentoonstelling”, gaat Jan Lievens verder van de War Association to Remember Belgium, “Ondertussen zijn de W.A.R.-dagen uitgegroeid tot een vierdaags evenement waar er diverse activiteiten worden georganiseerd rond het thema oorlog.  Naast een tentoonstelling is er ook een oorlogsquiz, een rondrit in oorlogsjeeps, de vertoning van een oorlogsfilm en een sketchshow.  Gezien Kuurne in mei 1940 zware bombardementen diende te doorstaan tijdens de Leieslag, willen we dan ook speciaal onze tentoonstelling wijden aan deze periode uit de oorlog.  Vijf dagen lang werd toen hevig gevochten in de nabijheid van de Leie waarbij zeker 3000 slachtoffers vielen.” 

Ere kanon salvo’s

De W.A.R.-dagen worden geopend op dinsdag 19 september met een herdenkingsmoment waarbij muziek, een toespraak en een drietal ere kanon salvo’s het vierdaags evenement inluiden.  De vierdaagse tentoonstelling is dagelijks gratis te bezoeken tussen 9 en 12 uur en van 13.30 tot 18 uur in de feestzaal van het woonzorgcentrum zorg en welzijn.   De W.A.R.-dagen worden op vrijdagnamiddag afgesloten met een optreden van de WAR-Vedetten. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws

Zuster Rosa mag 104 kaarsjes uitblazen

KUURNE – Afgelopen woensdag vierde woonzorgcentrum Zorg en Welzijn een bijzondere verjaardag. Zuster Rosa, die geboren werd als Alice Quartier, mocht die dag maar liefst