BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Zin in ‘Zuster Fientje’?  Kom dan naar Kerkterras Emmaüs tijdens de Ezelsfeesten

Het pastoraal team Emmaüs grijpt de Ezelsfeesten aan om de kassa wat te spijzen.  Naast een gelegenheidscafé voor de kerk, pakt het pastoraal team ook uit met een eigen bronskleurig tripel biertje die de naam ‘Zuster Fientje’ meekreeg.  Daarnaast zal er ook trappist van Westvleteren, het patersbier van Steenbrugge en frisdrank te verkrijgen zijn op het kerkterras Emmaüs.

Je kan het een unicum noemen gezien voor de eerste maal in de geschiedenis aan de voet van de Sint-Michielskerk een gelegenheidscafé zal verrijzen tijdens de Ezelsfeesten.   Maar een vermindering aan inkomsten dwingt het Pastorale team Emmaüs er immers toe om dergelijk initiatief te nemen.

Werking ondersteunen

“Toen we enkele maanden terug een teamvergadering hadden van onze pastorale eenheid nam priester Filip Debruyne plotseling het woord met de mededeling dat er initiatieven nodig waren om geld in te zamelen om onze werking te ondersteunen”, vertelt Sabine Christiaens van het pastoraal team Emmaüs, “Meteen daarna vulde hij aan met een concreet voorstel in de zin van een terras te organiseren aan de kerk waar bezoekers van de Ezelsfeesten terecht konden om iets te komen drinken, zonder daarbij concurrentie aan te doen aan de plaatselijke drankgelegenheden.  

Zuster Fientje

Iedereen aanwezig kon zich meteen vinden in het idee, maar wilde nog iets meer, in de zin van een eigen biertje.   Zo gezegd zo gedaan. Priester Filip en ikzelf trokken richting brouwerij Demeester in Lendelede om er ons plannen uit de doeken te doen en kregen daar enkele flesjes mee om deze te laten proeven op de teamvergadering.  De keuze was redelijk snel gemaakt. We kozen voor een bronskleurige tripel van 8,5 %, maar daarmee zat ons werk er nog niet op gezien we ook nog een naam nodig hadden voor ons nieuw biertje.  Na wat heen en weer praten kwam priester Filip plotseling met het voorstel om het biertje ‘Zuster Fientje’ te noemen, waarna meteen eensgezindheid klonk en ons nieuwe biertje boven de doopvont kon gehouden worden.” 

Zuster Fientje was een kloosterzuster die generaties leerde zingen en voordracht gaf in de vrije basisschool.  Ze was tevens vergroeid met Kuurne en droeg de kinderen op handen.  Zuster Fientje overleed in 2004.  Het  Kerkterras Emmaüs zal geopend zijn op zaterdag 30 september van 11 tot 20 uur en op zondag 1 oktober van 11.30 tot 19 uur.  Wie het wenst kan ook de biertjes de er geschonken worden aankopen in clips van 4 flesjes zodat ook thuis nog kan nagenoten worden. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op