BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

‘Diedjies Back To The Roots’ zo goed als uitverkocht

Op de foto Francis Benoit, Paul Declercq (DJ Podé), Marc Van Wonterghem (DJ Marco), Gregory Van Wonterghem , Pol Van Ballenberghe (DJ Poll Van Ghent) en Joost De Smet

Kuurne – Ter ere van 900 jaar Kuurne gaat discotheek Diedjies terug naar zijn roots. Diedjies opende zijn deuren in 1967 en heeft een lange geschiedenis. Wie er echter bij wil zijn op zaterdag 11 november is eraan voor de moeite gezien alle beschikbare kaarten online reeds uitverkocht zijn. De avond zelf worden wel nog een 100-tal kaarten aan de kassa zelf verkocht.

“Toen ik tijdens een reis in Duitsland kennismaakte met de platenspeler en zag hoe een DJ mensen aan het dansen kreeg, probeerde ik mijn vader ervan te overtuigen om hetzelfde te doen in zijn feestzaal”, vertelt Marc Van Wonterghem (79). “Maar mijn vader zag niet echt potentieel in mijn idee en wees het af. Dus besloot ik om zelf aan de slag te gaan en begon ik ’t Ezelke aan de Heerbaan in Harelbeke. Het werd een groot succes en twee jaar later vroeg mijn vader Staf Van Wonterghem me plotseling of ik misschien toch in zijn zaal wilde draaien. Dat was het begin van Diedjies op zondag.”

Toegangsgeld om vinyl aan te kopen

“De toegang was gratis en toen ik op een gegeven moment bij mijn vader aanklopte voor geld om nieuwe platen te kopen, kreeg ik meteen een nee te horen. Na wat uitleg voerde mijn vader toegangsgeld in, dat dan weer gebruikt kon worden om nieuwe vinylplaten te kopen.” , aldus Marc Van Wonterghem alias DJ Marco. Gustaaf Van Wonterghem richtte in 1935 het Huis Van Wonterghem op. Met de komst van zoon Marc kwam er in de jaren ’70 expansie.

Derde Generatie

Nu bewaken Gregory Van Wonterghem en zijn vrouw Sophie als derde generatie de waarden en normen waar Van Wonterghem bekend om staat. “Het was DJ Poll Van Ghent die in Diedjies draaide vanaf 1977, die een tijdje geleden met het idee kwam om een reünie party te houden”, zegt Gregory Van Wonterghem. “In het begin was ons marketingbedrijf niet echt enthousiast over het idee, omdat het concept van Diedjies tegenwoordig niet meer hetzelfde is als in de beginjaren. Pas toen burgemeester Francis Benoit voorstelde om iets rond Diedjies te organiseren in het kader van 900 jaar Kuurne, omdat Diedjies een deel van de geschiedenis van Kuurne is, dat we ermee instemden om ‘Diedjies Back To The Roots’ te organiseren.”

Diedjies was trouwens niet verlegen om een stunt.  Aankomst Urbanus na de première van de film Koko Flanel

Huis Van Wonterghem had duidelijk niet verwacht dat de kaartverkoop zo snel zou gaan. Nu zijn alle beschikbare kaarten, op ongeveer 100 na, al verkocht. Alleen op zaterdag 11 november zelf zullen nog ongeveer 100 kaarten aan de kassa worden aangeboden. Een trouwe bezoekster uit de beginjaren van Diedjies, die inmiddels naar Boston (Amerika) is verhuisd, heeft al bevestigd dat ze speciaal vanuit Amerika komt om deze reünieavond mee te maken. De DJ’s die optreden op Diedjies Back To The Roots zijn DJ Podé (Paul Declercq), DJ Marco (Marc Van Wonterghem (79), DJ Poll Van Ghent (Pol Van Ballenberghe (67), Dirk Stoops, Renato, Pedro, Tony Power en Fredo. Meer informatie via www.diedjies.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws