BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Doe eens een herfstwandeling in de Vlaamse Ardennen

DE VLAAMSE ARDENNEN – een regio die bekend staat om zijn adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes, transformeert tijdens de herfstmaanden in een waar kleurenpalet. Met de bladeren die veranderen van groen naar warme tinten zoals rood, oranje en geel, is dit de perfecte tijd van het jaar om er te genieten van prachtige herfstwandelingen.

De Vlaamse Ardennen bieden een overvloed aan wandelpaden die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door het bos of een uitdagende tocht over heuvelachtig terrein, er is voor elk wat wils.

Iconische Koppenberg

Een van de meest populaire routes is de “Koppenbergwandeling”, die je meeneemt door het glooiende landschap en langs de iconische Koppenberg, bekend van de wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen.

Tijdens de herfstmaanden biedt deze wandeling een spectaculair uitzicht op de kleurrijke bossen en de omliggende heuvels.

Het Muziekbos

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer rustige ervaring, is de “Muziekboswandeling” een absolute aanrader. Dit betoverende bos staat bekend om zijn rustige sfeer en prachtige herfstkleuren. Terwijl je wandelt over de kronkelende paden, omringd door majestueuze bomen, kun je genieten van de rust en stilte van de natuur.

Charmante sfeer

Naast de natuurlijke schoonheid bieden de dorpen in de Vlaamse Ardennen ook een charmante sfeer tijdens de herfstmaanden. Stop onderweg bij een lokaal café of restaurant om te genieten van een warme kop koffie of een heerlijke maaltijd, bereid met verse streekproducten. Een tip: breng eens een bezoek aan het Koffiehuis van Stokerij Van Damme, samen met haar Balegemse (graan)jenever een uniek merk én een begrip in de Vlaamse Ardennen.

Wandelschoenen

Trek je wandelschoenen aan, adem de frisse herfstlucht in en laat je betoveren, door de prachtige herfstkleuren van de Vlaamse Ardennen. Een wandeling in deze regio zal je zeker inspireren en verfrissen, terwijl je geniet van de natuurlijke pracht die de herfst biedt.

Alle informatie vind je hier

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
Geutelingen tijdens het kermisweekend

Geutelingen tijdens het kermisweekend

BRAKEL – In de Brakelse deelgemeente Michelbeke doen ze zich – ook tijdens het kermisweekend – tegoed aan de alomgekende geutelingen. De vermaarde Geutelingenfeesten zijn