BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Een muzikale tour doorheen de Lage Landen

Op de foto de leden van Apropoo samen met een delegatie van het Davidsfonds van Kuurne

Kuurne – Op vrijdag 20 oktober om 20 uur zal het muzikale kwartet Apropoo een optreden verzorgen in de Sint-Pieterszaal onder de noemer ‘Tour doorheen de Lage Landen’. Apropoo werd opgericht eind 2022 en bestaat uit Piet Cottenier (gitaar), Marc Dhooms (bas), Bernard De Keyser (accordeon en keyboard) en Luc Desmet (gitaar, mandoline en banjo).

Tijdens een repetitie op de Kuurnse Leiehoek, waar Luc Desmet woonachtig is, spraken we met de groep. “Tot op heden hebben we twee programma’s: ‘Tour doorheen de Lage Landen’ en een specifiek kerstprogramma”, aldus Luc Desmet. “Ons repertoire bestaat uit een mix van kleinkunstparels zoals liedjes van Herman Van Veen, Bart Peeters, Willem Vermandere, … , onvervalste klassiekers zoals liedje van Gilbert Bécaud, Adamo, Jacques Brel en noem maar verder op.”

Luisterliederen

“Maar ook luisterliederen zoals ‘als ze lacht’, ‘Anne’, Island in the Sun brengen wij eveneens tijdens ons optreden.  In de categorie meezingers betrekken we uiteraard het aanwezige publiek waarbij het de bedoeling is dat iedereen kan meezingen uit volle borst.  Apropoo is eigenlijk begonnen als duo. Piet Cottenier en ik kenden elkaar van Studio Bloema, die animatie namiddagen verzorgt in woonzorgcentra. Maar de chemie zat goed tussen Piet en mij en al snel besloten we als duo op te treden. Toen Marc Dhooms een van onze concerten bijwoonde, was hij meteen verkocht en contacteerde ons niet veel later om toe te treden tot Apropoo, waardoor het duo plots een trio werd. Tijdens de Gentse Feesten trad eveneens Bernard toe tot onze band.”, aldus Luc Desmet.

Zittend luisterpubliek

De concerten van Apropoo zijn steeds voor een zittend luisterpubliek, waarbij elk nummer wordt voorzien van een introductie.   Het Davidsfonds Kuurne nodigde het muzikale kwartet Apropoo uit om op vrijdag 20 oktober om 20 uur een optreden te brengen in de Sint-Pieterszaal.  Kaarten kosten 10 euro voor leden en 12 euro voor niet-leden.  Kaarten kunnen besteld worden doormiddel van overschrijving van het juiste bedrag op het rekeningnummer BE60 9733 8207 6970 van Davidsfonds Kuurne met vermelding ‘Apropoo’.  Bestelde kaarten zullen klaarliggen aan de ingang.  Info via davidsfondskuurne@hotmail.com

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online