BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Ensemble Respiro brengt Vita e Amore

KORTRIJK – Vita e Amore dat is het leven en de liefde vieren. Ensemble Respiro brengt samen met vocaal ensemble Seicento en dansschool Stichting Klassieke Dans een schitterend spektakel van muziek, zang en dans uit het 16de-eeuwse Italië.

Na het succesrijke The Italian Sun en een zijstap op de Sinksenfeesten naar muziek uit The Far West, put dirigent Siewald Degraeve opnieuw uit het rijke repertoire van de Italiaanse renaissancemuziek.

De muziek wordt gespeeld door Ensemble Respiro, de zang wordt uitgevoerd door het koor Seicento uit De Pinte. Stichting Klassieke Dans uit Sint-Niklaas is een befaamde dansschool die onder meer gespecialiseerd is in renaissance- en barokdansen. Ze werkten al eerder met het ensemble mee voor het concert Barok meets Folk in 2019.

Gastoldi’s Balleti a Cinque Voci

Op het programma staan Giovanni Giacomo Gastoldi en Giorgio Mainerio. Gastoldi’s Balleti a Cinque Voci werd in 1591 in Venetië gepubliceerd en werd onmiddellijk een bestseller.

De vijfstemmige muziek die het leven en de liefde bezingt is speels en zorgeloos. Falala, laat ons als een jonge minnaar vrolijk de wereld bekijken en de liefde koesteren.

Giorgio Mainerio is een tijdgenoot van Gastoldi. Van hem speelt het ensemble een aantal vrolijke dansen. Naast een prachtige uitvoering van de dansen, wordt er opgetreden in magnifieke renaissancekledij.

Ensemble RespiroVita e Amore: op zondag 5 november om 16u00 in OntmoetingsCentrum Lange Munte, Beeklaan 81, 8500 Kortrijk. Tickets in voorverkoop kosten 20 EUR aan de kassa betaal je 25 EUR. Online reserveren kan via wwwensemblerespirobe.ticketsforme.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws