BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Fiola VZW is goed doel tijdens De Warmste Week

Opgroeien zonder zorgen

Is het thema van De Warmste Week editie 2023. Want niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar.

Daarom vlamt De Warmste Week dit jaar voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. Iedereen verdient immers een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen.

Dus worden er weer acties georganiseerd, vlammetjes gekocht, koekjes gebakken en platen aangevraagd. Zo steunt De Warmste Week projecten die voor meer veiligheid zorgen: thuis, op school, in de vrije tijd en online. Samen gaan we vlammen voor een veilige plek voor elke jongere en elk kind.

Open space van Fiola vzw

Eén van de goede doelen, die is geselecteerd heet ‘ Open space’, voor het creëren van een warme plek voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Laagdrempelig én inclusief! Waar jongeren elkaar maandelijks kunnen ontmoeten én een passend vrijetijdsaanbod aangeboden krijgen.

Jongeren

Voor jongeren tussen 16-25 jaar met een psychische kwetsbaarheid, beperking, moeilijke thuissituatie,… die binnen het huidige (reguliere/gespecialiseerd) aanbod geen aansluiting vinden. Zonder uitsluitsel op basis van labels, financiële voorwaarden, inschrijving etc.

Doel: maandelijks een vrijetijdsaanbod, veilige haven, ontmoeting peers, ruimte voor individuele begeleiding op touw zetten op maat in Sint-Niklaas/Gent. Begeleid door een vrijwilliger.

Copyright VRT

Krachtig samen

Fiola vzw staat voor expertise en ervaring in ambulante en mobiele ondersteuning aan baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk. Krachtig samen is onze kernboodschap.

De medewerkers willen de vragen van cliënten snel en zorgvuldig beantwoorden. Samen met cliënten en hun netwerk zoekt Fiola vzw naar de meest geschikte oplossingen voor het leven met een beperking. 

Op regionaal en provinciaal vlak wordt er intensief samengewerkt met verschillende partners binnen de zorg. Fiola vzw biedt individuele begeleiding, persoonlijke assistentie, begeleid werken en groepswerking vanuit diverse ankerpunten in Oost-Vlaanderen.

Alle informatie over De Warmste Week vind je hier

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws