BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

‘Het zaad van een maat kan geen kwaad’

GENT – Met deze slogan zet de provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners aan tot tuinactie. In Vlaanderen nemen tuinen 9% van de totale oppervlakte in. Dat is meer dan de oppervlakte van beschermde natuurgebieden. Tuinen zijn dus een belangrijke schakel om ons te wapenen tegen een veranderend klimaat.

Met onder meer inspirerende tuintips, een tuintest en een nieuwsbrief met tuinacties per seizoen wil de provincie tuineigenaren helpen hun tuin om te toveren tot een bio-diverse en klimaat-gezonde tuin. Als extra duwtje in de rug kunnen Oost-Vlamingen een gratis zakje zaad bestellen voor zichzelf en een maat.

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor klimaat, milieu en natuur “De klimaatverandering zorgt voor meer hitte, droogte en wateroverlast. Maar wist je dat een tuin het effect kan hebben van een grote airco? Door te ontharden en plaats te maken voor water en groen in je tuin temper je die klimaateffecten en vele kleintjes maken daarbij een heel groot. Met enkele slimme ingrepen zorg je er bovendien voor dat er meer vlinders en nuttige dieren in jouw tuin komen. Met deze campagne wil de provincie de Oost-Vlamingen inspireren met concrete tuintips waar ze meteen mee aan de slag kunnen. We hopen dat zaadjes delen aanstekelijk werkt en mensen elkaar zo tot actie aanzetten.”

De campagne ‘Zaad van een maat’ kadert binnen het Plattelandsproject ‘Tuin van de toekomst’. De provincie wil met deze campagne tuineigenaars in Oost-Vlaanderen inspireren om te kiezen voor een klimaatvriendelijke en biodiverse tuin. Dit project krijgt financiële ondersteuning vanuit Europa (ELFPO).

Raadpleeg de website voor inspirerende tuintips en vraag je gratis zakje zaad aan voor jou en je maat. Zo maak je van je tuin een levendig, groen paradijs waar het echt genieten is, voor jou én de natuur.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws