BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kunst in het dorp

WORTEGEM-PETEGEM – Vijf nieuwe kunstwerken zijn toegevoegd aan het kunstpatrimonium van Wortegem-Petegem. Het lokaal bestuur organiseerde een open call voor het ontwerpen en plaatsen van originele kunstwerken in elke deelgemeente. Na beoordeling door het gemeentelijk adviesorgaan voor cultuur en de denktank toerisme bleven er vijf over.

Hutte, ontworpen door Studio NAAN, is gebaseerd op de geschiedenis van de Huttegemse eend en brengt de kwetsbaarheid van inheemse diersoorten onder de aandacht. Het kunstwerk is vormgegeven als een schuilhut van de eenden. Hutte vind je in gemeentelijk domein De Ghellinck te Elsegem.

Ode aan de landbouw

GRoaN, gemaakt door Peter Snijder, is een daglichtsculptuur die hulde brengt aan de landbouw en de diversiteit van gewassen. Het kunstwerk verandert van uiterlijk afhankelijk van het seizoen en werpt subtiele kleuren op de omgeving bij zonlicht. GRoaN kan je bewonderen aan ’t Schoolke te Moregem.

Volg je hart

Durf een sprong te wagen, gecreëerd door Myriam Lelieur, is een kunstwerk dat oproept om jezelf te zijn en je hart te volgen. Het thema is universeel en benadrukt het belang van eigen keuzes maken. Dit kunstwerk staat in Petegem-aan-de-Schelde, Petegemplein.

Levensweg

Totem, ontworpen door Dafte, symboliseert het leven in 360 graden kunst. Het kunstwerk is handgeschilderd op PVC en representeert een individu op zijn/haar/genderneutraal levensweg. Ooikeplein – Ooike.

Wielrenster

Musette, geschilderd door Leonard Cools, is een metershoge wielrenster op de zijgevel van het gemeentehuis. Het kunstwerk verwijst naar de Griekse godinnen van de kunsten en het wielerjargon. Musette draagt bij aan een gezondere leefomgeving door het gebruik van luchtzuiverende verf.

Deze nieuwe kunstwerken pronken in Wortegem-Petegem. Zij brengen verschillende thema’s en verhalen tot leven.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws

Overweg gesloten

WORTEGEM-PETEGEM – Het lokaal bestuur communiceert, dat de overweg in de Kloosterhoek – wegens onderhoudswerken – tijdelijk zal zijn afgesloten van maandag 4 december 2023