BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage

Kuurne blikt terug op Top editie van zijn Ezelsfeesten

Afgelopen weekend vonden de jaarlijkse Ezelsfeesten plaats en het was zonder twijfel een van de beste edities in jaren. Met maar liefst 23.000 bezoekers kunnen we wel stellen dat dit evenement een groot succes was.  De weergoden lieten zich van hun beste kant zien, wat bijdroeg aan de feestelijke sfeer.  De zeer aangename temperaturen zorgden dan weer voor een perfecte setting voor alle geplande activiteiten. 

De diverse organisatoren hadden ook ditmaal opnieuw kosten noch moeite gespaard om een gevarieerd programma samen te stellen. “Ezelgem schitterde weer in al zijn facetten afgelopen weekend”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “De absolute topdag was op zondag, toen niet minder dan 9000 bezoekers de weg naar Kuurne vonden.  Over de vier dagen heen hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.  Ik ben alvast een trotse burgemeester!  Maar alle lof gaat zonder meer uit naar alle organisaties en verenigingen die alweer van deze Ezelsfeesten een topeditie hebben gemaakt!” 

Ook het ‘Bra3 Kuurne Onderneemt’, het vroegere Braderiecomité, (www.bra3.be) is heel tevreden met de grote opkomst. “Het was echt genieten om te zien hoeveel mensen de Ezelsfeesten bezochten”, vertelt Johan Bossuyt, voorzitter van het braderiecomité, “De mensen genoten met volle teugen van de straatanimatie die wij hadden voorzien. Een traditie die Bra3 Kuurne Onderneemt al jarenlang in stand houdt is dat op maandag de kinderen een gratis ritje kunnen maken op de kermis, mits ze de tekening inkleuren die ze vonden in de braderiekrant.” 

Ook bij het gemeentelijk feestcomité (www.ezelsfeesten.be) konden ze drie dagen rekenen op een volle feesttent.  “Op zaterdagavond hadden we naast de laatste proeven van de verkiezing van Koning Ezel ook de optredens van de ‘Turbo Alive Band’ en de Nederlandse ‘The Dirty Daddies’ die het dak van de feesttent speelden”, vertelt Jean-Claude Lagappe, voorzitter van het gemeentelijk feestcomité, “Op zondagmorgen om 8.15 uur stonden dan weer de eerste fans voor het geplande avondoptreden van #Likeme voor de inkom van onze feesttent.  Gezien we de band hadden gestrikt voor het allerlaatste concert die ze gaven voor aleer ze afscheid nemen van hun fans in het Sportpaleis hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen dat de beschikbare kaarten in een mum van tijd waren uitverkocht.  Heel wat fans lieten dan ook hun tranen de vrije loop tijdens het concert.  Ook op maandagavond was het opnieuw full house in onze feesttent met het jaarlijkse optreden van Jack & the tramsations”

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden gemaakt door de BRU fotografen: Nico, Hendrik en Rudi
Meer foto’s kunnen bekeken worden via onze Facebook pagina.


Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Algemeen Nieuws, Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage