BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Lichtfeest in provinciaal domein De Brielmeersen te Deinze

DEINZE – In het provinciaal domein De Brielmeersen kan je, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober, genieten van een gratis en sfeervol lichtspektakel. Laat je betoveren tijdens een feeërieke wandeling vol licht. Een parcours van 2,5 km neemt je mee doorheen het domein langs sfeervol verlichte paden, mysterieuze beelden en knappe lichtinstallaties. Onderweg kunnen bezoekers genieten van een muziekensemble en ook de cafetaria is open voor een hapje en een drankje.

De eerste editie van de lichtwandeling draait dit jaar rond het thema ‘verstilling’. Ze leidt je naar de vijver van het domein, met een reeks van witte doorschijnende beelden in zittende houding.

Willy Calis

De beelden zijn van de hand van kunstenaar Willy Calis en creëren een sfeer van verstilling, waarbij je tot rust komt. Op het einde van de wandeling stap je langs de cafetaria, waar je de avond gezellig kan afsluiten. “In het provinciaal domein De Brielmeersen kan je ontspannen in een rustige, kindvriendelijke en groene omgeving. Ook in de herfst. Deze gratis lichtwandeling is de ideale gelegenheid om dit mooie domein eens letterlijk en figuurlijk in een ander licht te beleven ”, zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor recreatiedomeinen.

Praktisch

De wandeling gaat door op zaterdag 21 en zondag 22 oktober, telkens doorlopend van 19 tot 21.30 uur. Starten doe je aan de ingang van provinciaal domein Brielmeersen (parking Stadionlaan). De afstand bedraagt 2,5 km. Honden zijn welkom indien aangelijnd. Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in cafetaria De Brielschuur.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws